Search
Close this search box.

ODRŽANA 9.SARMIJADA Najbolju sarmu skuhala je Marija Biondić a najljepši stol uredio je Karlo Ristić

U organizaciji Udruge Požeški čuvari baštine i tjednika Kronika požeško-slavonska u Hotelu Grgin dol održana je 9.Sarmijada. U konkurenciji za najbolju ‘kraljicu slavonskog stola’ bilo je 15 uzoraka a stručni žiri je odlučio kako je najbolju sarmu pripremila Marija Biondić iz Mihaljevaca. Drugo mjesto osvojila je sarma HPD „Sokolovac” Požega koju je pripremila Dragica Anić dok je treće mjesto osvojila Mirjana Ristić iz Požege. 
Osim najbolje sarme, birao se i najljepše uređeni stol te najbolja domaćica, odnosno osoba koja je najbolje prezentirala svoju sarmu. A baš tu titulu ponijela je Vesna Mokri iz Ramanovaca.
Što se tiče stolova, svi su se trudili urediti ih u duhu tradicije a to je najbolje pošlo za rukom Karlu Ristiću iz Požege. Drugi najljepši stol uredio je KUD Bektež dok je treće mjesto pripalo stolu članova HPD „Sokolovac”.
Sarmijada je održana pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, Grada Požege i TZ Požegea za dobro raspoloženje prisutnih pobrinula se grupa Darka Rodića. Ovogodišnja Sarmijada ostat će zapamćena i po tome što su na njoj snimani prilozi za novu TV emisiju HRT-a a čiji je voditelj Robert Knjaz. Bit će emitirana idućeg proljeća.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano