Search
Close this search box.

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD BUK M.Šarić – „Posebno želim pohvaliti vaš rad s vatrogasnom mladeži”

Dobrovoljno vatrogasno društvo Buk, koje ove godine obilježava 115.godišnjicu djelovanja, održalo je redovnu godišnju skupštinu. Prisustvovali su joj i brojni gosti, predstavnici drugih DVD-a, potom gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, predsjednik Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije Dragutin Žnidarec, zapovjednik JVP PSŽ Ivan Novosad i mjesni župnik Željko Volarić.
Izvještaj o radu u 2023.godini podnio je predsjednik Vinko Jušić. Što se tiče intervencija na gašenju požara, rekao je, bile su samo dvije no, vatrogasci su sudjelovali u brojnim društvenim aktivnostima. Godinu je, nažalost, obilježilo veliko nevrijeme pa su vatrogasci dosta truda uložili na otklanjanju šteta, na svojim ali i drugim domovima.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Buk,istakao je također njegov predsjednik, nastoji što više raditi na osposobljavanju svojih članova, osobito mladeži pa je tako njih 11-ero bilo u kampu u Fažani. Pet članova društva osposobljeno je za zvanje vatrogasac, četvero članova za vatrogasca prve klase i po jedan član za vatrogasnog dočasnika i dočasnika prve klase-
– Sve ovo povećalo je operativnu sposobnost društva a značajno je povećan i broj žena u ovome nekada isključivo muškom društvu – istakao je V.Jušić.
Prigodnim riječima bučke vatrogasce su pozdravili Ivan Novosad, Dragutin Žnidarec i gradonačelnica Marija Šarić. Predsjednik KUD-a Rama Jure Vidakušić im se posebno zahvalio na dobroj suradnji.
– Posebno želim pohvaliti vaš rad s vatrogasnom mladeži koja je naša budućnost i zadaća svih nas da ulažemo u djecu koja nas moraju naslijediti. To pokazujemo svojim primjerom okupljajući ih oko sebe te im pokazujemo kako se radi za zajednicu i svoga bližnjega i kako se ostavlja trag u naselju u kojem živimo – rekla je, među ostalim gradonačelnica M.Šarić. Dodala je kako će im Grad Pleternica i nadalje biti na raspolaganju oko izbvršenja planiranih aktivnosti.
Na kraju skupštine podijeljene su diplome i zahvalnice a dobili su ih:

Za zvanje vatrogasna mladež osposobljeno je 6 članova mladeži: Leona Lešković, Gabrijela Kuba, Lana Fridrih, Snježana Baketarić, Veronika Bešker i Helena Bešker.
Za zvanje vatrogasac osposobljeno je 3 člana: Mihaela Damjanović, Mira Vuković i Danijel Majstorović.
Za zvanje vatrogasac I. klase osposobljeno je 4 člana: Klara Radičević, Martina Majstorović, Ivan Nikolić i Valentin Nikolić.
Za zvanje vatrogasni dočasnik osposobljena je Andrea Fridrih.
Za zvanje vatrogasni dočasnik I. klase osposobljen je Danijel Trčka.
Brončani vatrogasni kipići za zasluge u vođenju vatrogasnog podmlatka i mladeži dodjeljeni su voditeljima mladeži Andrei Fridrih i Nikoli Fiuri.
Zlatni vatrogasni kipići za iskazanu hrabrost i požrtvovnost na vatrogasnim intervencijama dodjeljeni su Filipu Holjevac i Karlu Jušiću.
Posebno emotivno bilo je uručivanje zlatnih plaketa za poseban doprinos u radu i razvoju društva dugogodišnjem predsjedniku DVD-a Buk Vinku Jušiću te dugogodišnjem blagajniku DVD- a Buk Nikoli Helu.
Plaketa za uspješnu dugogodišnju suradnju urućena je gradonačelnici grada Pleternice gđi. Mariji Šarić.
DVD-u Pleternica i DVD-u Gradac su urućene zahvalnice za pomoć u realizaciji odlaska naše mladeži u Kamp vatrogasne mladeži Fažana 2023. godine.


Tekst: V.Milković/DVD Buk
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano