Search
Close this search box.

ODRŽANA MANIFESTACIJA „VINUM ET POETA – VEČER POEZIJE I VINA” Pobjednica je mlada pjesnikinja Mateja Jurčević iz Zagreba

Mlada pjesnikinja iz Zagreba Mateja Jurčević pobjednica je ovogodišnje, pete po redu, manifestacije „Vinum et poeta – Večer poezije i vina” održane sinoć u vinskoj klijeti Vinum academicum na lokaciji u Podgorju. Organizatori ovog skupa su požeški Ogranak Matice hrvatske i Fakultet turizma i ruralnog razvoja Požega dok su pokrovitelji Požeško-slavonska županija, Grad Požega i Općina Kaptol.
Manifestacija „Vinum et poeta – Večer poezije i vina” prilika je i ujedno natjecanje pjesnicima da predstave svoje neobjavljene pjesme a onda za njih, možda, osvoje i nagradu. O manifestaciji je govorila predsjednica Ogranka Matice hrvatske Anita Katić. A prisutnima su se još obratili i zamjenik županice Ferdinand Troha i ispred Fakulteta turizma i ruralnog razvoja doc. dr. sc. Berislav Andrlić.
Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu nadahnutu vinom ili vinogradom trajao je od lipnja pa sve do početka rujna a koja je među prijavljenim mjesmama na natječaju najbolja, odlučivalo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Darija Žilić kao predsjednica, te članice Lada Žigo i Lana Derkač. Članice Prosudbenog povjerenstva pročitale su svoje pjesme, svi su se podsjetili i prošlogodišnje pjesme pobjednice a potom je uslijedilo proglašenje ovogodišnje pobjednice. U najuži krug za pobjednike ušli su:
1. Mateja Jurčević: Istočna plava ptica
2. Bogdan Arnautović: Klet
3. Snježana Radetić: In vino veritas
4. Sonja Zubović: Sunčane padine vinograda
5. Edi Matić: Vinskom cestom jednosmjerno
6. Zrinko Šimunić: Tihi bonvivan
Između ovih autora i pkjesama Prosudbeno povjerenstvo je odlučilo kako je najbolja pjesma Mateje Jurčević „ Istočna plava ptica”. Nagradu su joj uručili Anita Katić i načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Klapa sv.Lovro i Bemian duet iz Koprivnice.


Izvor: Lj.Marić/ V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega