Search
Close this search box.

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA MATICE HRVATSKE OGRANAK KUTJEVO Za predsjednicu je izabrana Ljiljana Bernatović-Markota

U ime Inicijativnog odbora, a po odobrenju Glavnog odbora Matice hrvatske osnovana je Matica hrvatska Ogranak Kutjevo 14. lipnja 2024. godine u Kutjevu. Za predsjednika izabrana je Ljiljana Bernatović-Markota, dopredsjednika – Andrija Bošković, tajnika –Magdalena Barbić Križanović, blagajnika – Mirko Cenbauer.

Kao gosti svojim pjesmama uveličali su nam ovaj događaj Mješoviti zbor KUD-a Bektež i pobrali simpatije svih prisutnih koji su ih nagradili pljeskanjem i veliko im HVALA. Svojom pjesmom, recitacijom – “Volim te GRADE MOJ” Mirko Cenbauer član Matice Kutjevo upotpunio je program na ovoj SKUPŠTINI koju su svi prisutni popratili velikim pljeskom. Od gostiju moram istaći Ivicu Završki koji je u ime Matice hrvatske svojim govorom objasnio što je to Matica hrvatska, kakav ima zadatak i kako je nastala, na kraju se zahvalio na pozivu i rekao da je presretan što se i u Kutjevu osnovao Ogranak Matice hrvatske. Članovima je poželio sretno u radu.

Po završetku Osnivačke skupštine Ogranka Matice hrvatske u Kutjevu izabrana predsjednica gđa Ljiljana Bernatović-Markota dala je izjavu:
– Izuzetno sam počašćena što su me članovi Ogranka Matice hrvatske u Kutjevu izabrali za predsjednicu Ogranka, zahvaljujem im na ukazanom povjerenju i nadam se da ću uspješno uz svesrdnu pomoć članstva voditi Ogranak, njegovati i provoditi zadaće Matice hrvatske kao što je kulturna baština i tradicija zavičaja i šire, njegovanje i obogaćivanje hrvatskog jezika, podržavanje i pomaganje svima koji se bave umjetnošću, kulturnim radom i sl. Osnivačka skupština je protekla u opuštajućem ozračju među članovima MH kao i gostima koji su se ugodno osjećali među nama, a to su : gosp. Ivica Završki i Srećko Tomas iz Ogranka MH iz Osijeka, gosp. Zorislav Milković iz OMH u Orahovici, gđica Anita Katić iz OMH u Požegi, članovi kutjevačkih udruga i dr. Zahvaljujem članovima KUD-a Bektež iz Bekteža na svečanoj izvedbi himne Lijepa naša i još dvjema pjesmama: Ne stidim se roda svoga i Ponosan sam što sam Hrvat, također, zahvaljujem našem kutjevačkom pjesniku Mirku Cenbaueru na izvrsnom krasnoslovu svoje lirske pjesme: Volim te, grade moj. Također zahvala i Kati Vojak Poljak na ukrašavanju prostora svojim umjetničkim radovima s motivima hrvatske i kutjevačkog kraja…..
Hvala Gradu Kutjevu koji su nam omogućili prostor za održavanje skupštine kao i donaciji za domjenak i svima koji su uveličali našu svečanost Osnivačke skupštine.

Tekst i foto: Mirko Cenbauer

Vezano
Vezano