Search
Close this search box.

ODRŽANA PRVA VEČER FESTIVALA „CVJETIĆI GLAZBE” Pobjednica je Helena Bobek a ‘naj cvjetići’ su Marko i Matej Harmicar

Nakon korona-stanke mali pjevači ponovo su zapjevali u Pleternici. Jedini Dječji tamburaški festival u Hrvatskoj, “Cvjetići glazbe”, i ove godine ima dvije večeri – na prvoj se izvode već poznate tamburaške pjesme a druga je večer autorska.
Kako pjevaju sinoć je na Trgu bećarca pokazalo 14-ero malih pjevača a stručni žiri je odlučio da je najbolja bila Helena Bobek koja je izvela pjesmu „Golube moj bijeli”. Drugo mjesto pripalo je Lani Baketarić s pjesmom „Od Dunava do Jadrana” dok je treće mjesto osvojio Filip Kresovljak pjevajući „Sin sam zlatnih žitnih polja”. Kao i obično, birao se i ‘naj cvjetić’ no, ovaj puta su to bila dva cvjetića, dva brata – Marko i Matej Harmicar koji su pjevali pjesmu „Sastala se braća”.
Dok je žiri odlučivao o najboljima, brojnu publiku zabavljali su su najmlađi iz KUD-a „Orljava”, Plesna sekcija Cvjetića glazbe i Mažoretkinje Grada Pleternice.
Inače, na početku festivala prisutne je prva pozdravila predsjednica Glazbenog društva „Cvjetići glazbe” Antonija Jagodić a otvorila ga je dječja gradonačelnica Marta Gabrek. Među publikom bili su i zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i njen zamjenik Domagoj Katić.

Autorska večer danas će se također održati na Trgu bećarca a početak je u 20 sati.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano