Search
Close this search box.

ODRŽANA RADIONICA ODGOJNOG ZAVODA U POŽEGI „Mislim na sebe – čuvam mentalno zdravlje!

Dana 17. veljače u Gradskoj knjižnici Požega, psihologinja Odgojnog zavoda u Požegi Snježana Fridrih Šimić u sklopu 16. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, organizirala je radionicu pod nazivom „Mislim na sebe – čuvam mentalno zdravlje!“ u suradnji s Društvom „Naša djeca“ grada Požege za učenike 7. i 8. razreda, a na radionici su sudjelovale i maloljetnice Zavoda.

Na radionici se učilo kako koristiti osobne snage u nošenju sa svakodnevnim teškoćama u cilju zaštite mentalnog zdravlja. Učenici su bili zainteresirani, aktivni i pokazali su šaroliko znanje.
Odgojni zavod u Požegi u suradnji s Društvom „Naša djeca“ i Dječjim forumom iz Požege provodi radionice i humanitarne akcije namijenjenim djeci i mladima. Cilj suradnje je osvještavanje lokalne zajednice i senzibilizacija prema maloljetnicama u ustanovi i njihovom prihvaćanju u društvenu zajednicu bez stigmatizacije. Promoviranjem jednakosti i promjena ograničavajućih društvenih normi te poticanjem socijalne osjetljivosti i solidarnosti omogućuje se djevojkama iz Zavoda sudjelovanje u korisnim i društveno prihvatljivim sadržajima. Na taj način omogućuje im se osim usvajanje korisnih znanja i vještina, razvoj samopouzdanja i osjećaja prihvaćenosti što je preduvjet uspješne resocijalizacije nakon izlaska iz penalne ustanove.
Radionici je, kao znak podrške, prisustvovala i Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano