Search
Close this search box.

ODRŽANA REDOVNA I IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD JAKŠIĆ Među 109 članova Društva je 36-ero djece i vatrogasne mladeži koja su uspješna na natjecanjima!

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jakšić sinoć je održalo svoju 117. redovnu i izvještajnu skupštinu na kojoj su izrečene brojne pohvale na račun njihovog rada. Ono što je posebno istaknuto jest velik broj djece i vatrogasne mladeži koja je uspješna na natjecanjima pa se, očito, za budućnost vatrogastva u jakšićkom kraju ne treba brinuti.
Prisutne na skupu prvi je pozdravio predsjednik DVD-a Ivan Baša a potom je izvješće o radu pročitala tajnica Društva Julija Panijan. Na popisu jakšićkih vatrogasaca njih je 109-ero, od kojih je 27 operativnih članova a posebno veseli brojka od 36-ero djece i vatrogasne mladeži. Da se s njima dobro radi, pokazuju brojni pehari i druga priznanja koja su bila izložena na stolu ispred predsjedavajućih.
U protekloj godini DVD Jakšić je imalo 85 intervencija od kojih su se samo 4 odnosila na požare. Najviš, 69, odnosilo se na tehničke intervencije i to većinom nakon nevremena prošlog ljeta. Rad Društva uvelike pomaže Općina Jakšić pa je načelnik Ivica Kovačević, obračajući se prisustnima na Skupštini, uz zahvalu na svemu što vatrogasci čine kako bi pomogli stanovništvu, istakao kako će se u općinskom proračunu za njih uvijek naći novca. Prošle godine za vatrogasce je izdvojeno 53 000 eura.
Govoreći o planu rada za tekuću godinu predsjednik Baša je kao glavna dva zadatka istakao neprestano osposobljavanje članstva i podmlađivanje voznog parka. A kad je o tome riječ, na Skupštini je najavljen ‘dolazak’ jednog novog vatrogasnog vozila – autocisterne.
Kao i obično na godišnjim skupštinama zaslužnim vatrogascima su uručene nagrade a priznanja su dobili i oni koji su su završili obuke za vatrogasne specijalnosti spašavanja na vodi, strojara, vezista, bolničara, rad sa aparatima za zaštitu dišnih organa i položilo ispit za vatrogasce s posebnim ovlastima i odgovornostima.
Više o nagrađenima pogledajte u fotogaleriji.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi