Search
Close this search box.

ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM GRADA POŽEGE I POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE Tijekom godine njenih 394 člana provodili su brojne aktivnosti

Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije trenutno broji oko 304 člana koji su tijekom 2022. godine provodili brojne aktivnosti i projekte. Podnoseći izvješće o radu u protekloj godini, predsjednica Udruge Jelosavka Jakovljević istaknula je kako su u udruzi trenutno zaposlene 54 osobe te kako udruga provodi niz projekata iz Europskog socijalnog programa te projekata financiranih putem nadležnog ministarstva.
– Udruga je tijekom 2022. godine obavljala svoje redovne administrativne djelatnosti, a uz dosadašnji broj članova udruzi se ove godine priključilo još 13 novih članova te tako sada brojimo ukupno 304 člana. U suradnji s voditeljima projekata i programa knjigovodstveni ured pratio je provedbu svih financijskih aktivnosti i utroška sredstava te prema potrebi dostavljao potrebna financijska izvješća. Svi poslovi odrađeni su prema planu i programu za 2022. godinu. Ove godine uspješno je završen projekt usluge osobne asistencije financiran od strane ESF-a, provedena je prva godina programa osobne asistencije financiranog od strane MROSP-a 2022.-2023., te je uspješno završena i provedba projekta ,,Zaželi posao – Čini dobro“, kao i niz brojnih drugih projekata važnih za udrugu, a predstavnici udruge tijekom godine sudjelovali su na brojnim edukacijama, savjetovanjima i radionicama.“ – istaknula je predsjednica Jakovljević.


Udruga OSI svakodnevno je radila na praćenju natječaja te razvoju novih projekata s ciljem bolje prilagodbe aktivnosti njihovim članovima, korisnicima i općoj populaciji, a tijekom godine nadograđivali su postojeće projekte kako bi ih što bolje uskladili s potrebama svojih korisnika.
U ime Grada Požege članove udruge prigodnim riječima pozdravila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, dok se u ime Požeško-slavonske županije obratio zamjenik županice Ferdinand Troha.
– Iza vas je još jedna uspješna godina rada i ne sumnjam da će takva biti i godina koja dolazi. Vaši rezultati najbolji su pokazatelj uloženog truda i vremena koje ulažete za dobrobit drugih i na tome vam hvala, – poručila je pročelnica Petrović.

Izvor: Požega.hr/Požeško – slavonska županija

Vezano
Vezano