Search
Close this search box.

ODRŽANA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Vijećnici se zanimali za izgradnju brze ceste, ceste za Jankovac, štete od nevremena, završetak aglomeracije…

Održana je 13. sjednica Županijske skupštine na kojoj je 30 prisutnih vijećnika prihvatilo svih osam točaka predloženog dnevnog reda, uz aktualni sat tijekom kojega je požeško-slavonska županica dala odgovore na postavljena pitanja vijećnika.   
Aktualni sat je u najvećoj mjeri bio usmjeren prema cestovnoj infrastrukturi, izgradnji državne ceste Lipik – Dobrovac, državne ceste Frkljevci – Kadanovci, asfaltiranju ceste prema Jankovcu i izgradnji mreže brzih cesta koje će povezati Požeško-slavonsku županiju s autocestom.

 

– Nisam tip koji će obećavati i govoriti rokove ako u njih nisam sigurna, ali u ovo sam definitivno sigurna. Do kraja godine ćemo imati natječaj za izvođača radova za obilaznicu gradova Pakraca i Lipika, a isto tako i za izgradnju brze ceste prema autocesti. Moramo biti svjesni kada se krene s radovima da će i to isto trajati. Ovdje se ne radi o radovima koji će se izvesti u godini dana, ovdje se radi o 16 kilometara brze ceste koja u nekom dijelu nije zahtjevan projekt, ali je izuzetno zahtjevan projekt kada se dođe do tunela kroz Babju goru – rekla je županica Jozić.
U fokusu skupštine bio je i tijek postupaka vezanih uz štete nastale uslijed olujnog nevremena u srpnju. Županica Jozić izvijestila je kako je 12. rujna završena procedura procijene štete od strane gradskih i općinskih povjerenstava. Preliminarni podaci govore kako je na području županije nastalo štete u vrijednosti gotovo 15 milijuna eura te će po zaključavanju Registra štete uslijediti Županijska skupština kako bi se donijeli kriteriji za raspodjelu sredstava prema jedinicama lokalne samouprave, a onda i prema građanima.  

 

U tijeku je izrada Analize mreže linijskog prijevoza čiji je sastavni dio online istraživanje koje traje do kraja rujna pa je tako tema skupštine bio i linijski prijevoz građana.
– Ovih dana je objavljena anketa o navikama putovanja naših stanovnika i uz to slijedi i procedura terenskog ispitivanja. Do konca prosinca trebali bismo imati novu mrežu na temelju prikupljenih podataka, a potom idemo u najavu procedure ugovaranja koja mora biti najavljena godinu dana prije i u najboljem slučaju u siječnju 2025. možemo ići prema sklapanju ugovora s prijevoznikom – rekla je Jozić.
U  aktualnom satu bilo je govora još i o aglomeracijama na području županije, decentraliziranim sredstvima namijenjenim županijskim bolnicama, Izmjeni prostornog Plana Požeško-slavonske županije za koju je najavljena javna rasprava i drugim temama. 
Kako je spomenuto, vijećnici su prihvatili sve točke dnevnog reda koje su se odnosile na Polugodišnje izvješće o radu župana za razdoblje siječanj – lipanj 2023. godine, Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Požeško-slavonske županije za 2023. godinu, Polugodišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Požeško- slavonske županije za 2023. godinu, I. Izmjene i dopune financijskoga plana Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije za 2023. godinu s projekcijama za 2024. i 2025. godinu, Prijedlog Rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Požeško-slavonske županije, Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Glazbene škole Požega, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o stipendiji Požeško-slavonske županija i Prijedlog Zaključka o davanju mišljenja na nacrt mreže hitne medicine i sanitetskog prijevoza.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano