Search
Close this search box.

ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUGE „HUMANUM”U prošloj godini organizirali više humanitarnih akcija a provode i nekoliko projekata

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava “Humanum” bilježi sedam godina uspješnog rada. Danas se sastala Skupština udruge na kojoj je usvojeno izvješće o radu prošloj godini a najavljeni su i brojni projekti za ovu godinu.


O radu Udruge „Humanum” govorila je njezina predsjednica Ivana Šag. Tijekom prošle godine, istakla je, provedeno je nekoliko humanitarnih akcija: Čaj za malog zmaja, Život bez boli, Humanum uz Vidovcre i Slušaj svoje srce. Udruga se od 2019. godine uključila u akciju „Čaj za malog zmaja” kao organizator, a njom je 2021.godine bilo obuhvaćeno 92-oje djece iz 44 siromašne obitelji. Ukupno je za njih prikupljeno 66 056 kuna. Iduća akcija se odnosila na prikupljanje pomoći za operaciju 16-godišnje Antonije Staklarević (Život bez boli) a prikupljeno je 61 394 kune. Humanitarna akcija Humanum uz Vidovce organizirana je u lipnju i srpnju, njome je obuhvaćeno 12 korisnika a vrijednost je bila 14 419 kuna. Akcija Slušaj svoje srce a kroz nju je obuhvaćeno 15 korisnika u riziku od siromaštva s područja Općine Jakšić. Vrijednost poklon paketa je bila 3 300 kuna.


Udruga Humanum provodi i više projekata među kojima je i „Halo Humanum”. Riječ je o trogodišnjem projektu kojega sa 450 000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Spomen8imo i projekt „Moj tata je sjajan tata II”. Njega financira Središnji državni ured za demografiju i mlade sa 60 000 kuna. Isti Ured financira i projekt „Klub za mlade Vallis humanum” i to sa 100 000 kuna.


Na današnjem skupu bilo je riječi i o planiranim projektima. Također je usvojen i prijedlog Odluke o osnivanju zasebne organizacijske jedinice za pružanje socijalnih usluga za starije i nemoćne osobe, uz ishođenje licence za pružanje socijalnih usluga u Jakšiću.
Među gostima na Skupštini Udruge „Humanum” bili su i zamjenik županice Ferdinand Troha, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi