Search
Close this search box.

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA GOSPODARSKOG VIJEĆA ŽUPANIJSKE KOMORE „Zlatne kune” su dobili Color emajl d.o.o., Magma d.o.o. i Cor d.o.o.

Bliži se kraj godine pa je danas održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća županijske komore Požega na kojoj su izneseni najvažniji podaci o gospodarstvu u prošloj godini a najboljim tvrtkama su uručene „Zlatne kune”. Skupu su prisustvovali saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.


O gospodarstvu proteklih ‘covid godina’ s naglaskom na 2021. govorio je predsjednik komore Luka Balenović. A podaci pokiazuju sljedeće:
Gospodarstvo Požeško-slavonske županije nastavilo je sa pozitivnim trendovima u odnosu na prethodnu 2020. godinu. Analizirani su podaci o poslovanju 1031 trgovačkog društva koji su predali financijska izvješća za poslovanje u 2021. godini. Poduzetnici u županiji ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 5,3 milijarde kuna, što je više za 12,5% od odnosu na prethodnu godinu s rastom dobiti za čak 50%. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih u trgovačkim društvima nastavlja pozitivan trend, te je u 2021. iznosila 5.254 kn. Prosječan broj zaposlenih bilježi rast za 369, te iznosi 8.872 no to još uvijek nije na razini prije COVID krize.

Tvrtke sa sjedištem u PSŽ i u 2021. nastavile su s pozitivnim petogodišnjim trendom rasta izvoza roba i usluga te je u istom razdoblju on udvostručen. Također, dostupni podatci za rujan svjedoče o daljnjem rastu broja ukupno zaposlenih i daljnjem padu nezaposlenih na području Požeško-slavonske županije.


Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo u 2021. godini dobila je tvrtka Cor d.o.o. iz Požege.
Cor d.o.o. osnovan je 2010. u Požegi kao mikro tvrtka s pet zaposlenih. Osnovna djelatnost tvrtke je razminiranje, te su dosad razminirali više od 20 km² raznih terena po Hrvatskoj. Od svog osnutka razvili su se u stabilni konzorciji od tri tvrtke, koje također bilježe zapažene poslovne rezultate. U 2021. imali su prihod od 22,6 milijuna kuna te dobiti od 2,6 milijuna kuna. Zapošljavaju 22 radnika te su tvrtka s jednom od najvećih prosječnih plaća u županiji. Ovo im je 3. Zlatna kuna.


Zlatnu plaketu za najuspješnije srednje trgovačko društvo u 2021. godini dobila je tvrtka Magma d.o.o. iz Požege.
Magma d.o.o. osnovana je 1995. kao tvrtka za proizvodnju, trgovinu, promet i usluge, sa sjedištem u Požegi. Afirmirani je proizvođač čeličnih konstrukcija s višegodišnjim iskustvom u proizvodnji i montaži silosa i spremnika, mostova, čeličnih konstrukcija hala, skladišta, poljoprivrednih objekata te industrijskih čeličnih konstrukcija u raznim tehnološkim procesima. U 2021. ostvarili su 54 milijuna kuna prihoda, te 5 milijuna kuna dobiti, uz rast izvoza od čak 478%. Zapošljavaju 118 radnika s kontinuiranim rastom i planovima za buduća zapošljavanja. Ovo im je 5. Zlatna kuna.

Zlatnu plaketu za najuspješnije veliko trgovačko društvo u 2021. godini dobila je tvrtka Color Emajl d.o.o. iz Požege.
Goran Šutalo osnovao je obrt 1984. te je kao obrtnik započeo s proizvodnjom iz kojeg je nastala tvrtka Color Emajl. Color Emajl se bavi proizvodnjom samostojećih i ugradbenih kamina te dimovodnih elemenata. Vodeći je europski proizvođač čeličnih bojenih dimovodnih elemenata i jedan od većih proizvođača čeličnih samostojećih i ugradbenih kamina, više i srednje cjenovne razine. U 2021. imali su prihode od 196 milijuna kuna što je rast od 44% u odnosu na godinu prije, dok su 75% prihoda ostvarili izvozom. Zapošljavaju 418 djelatnika što je porast za 16% u odnosu na godinu prije. Ovo im je 5. Zlatna kuna.

Čestitke najboljim tvrtkama uputili su Ferdinand Troha i dr.sc. Željko Glavić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano