Search
Close this search box.

ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA Projekt Zaželi – za bolje sutra II Grada Kutjeva

Danas je u kino dvorani u Kutjevu održana Uvodna konferencija projekta Zaželi – za bolje sutra II (UP.02.1.1.16.0204) Poziva Zaželi faza III. Nositelj projekta je Grad Kutjevo dok su partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega i Hrvatski zavod za socijalnu skrb Požega.

Uz žene zaposlene u projektu, skupu su prisustvovali članice projektnog tima, voditeljica projekta Anamariju Ketović, koordinatorice aktivnosti i nabave Angela Jozić i Nikolina Miketa, potom gradomnačelnik Kutjeva Josip Budimir, te predstavnice partnera na projektu – ispred Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Požega Martina Keller i Hrvatskoga zavoda za socijalni rad, područnog ureda Požega Josipa Kolić.
– Ovaj projekt pridonosi višestrukim ciljevima Europskog socijalnog fonda a to su zapošljavanje pripadnica ciljane skupine nezaposlenih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada, te ujedno socijalnom uključivanju krajnjih korisnika: starijih i nemoćnih osoba – rekla je u uvodu, nakon pozdrava prisutnih, voditeljica projekta Anamarija Ketović.


Projekt Zaželi za bolje sutra II zaposlit će 22 žene s područja grada Kutjeva na poslovima pružanja potpore i podrške min 132 krajnja korisnika. Novozaposlene žene će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života korisnicima pružajući im potporu i podršku od obavljanja kućanskih poslova do razgovora, druženja i pomaganja u raznim društvenim aktivnostima. Ukupna vrijednost projekta Zaželi za bolje sutra II je 143.577,87 eura. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te je iznos bespovratnih sredstava 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz državnog proračuna RH. Razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci, a žene su započele s radom od 1. veljače i zaposlene su na 6 mjeseci.
Cilj projekta Zaželi – za bolje sutra je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena pripadnica ranjivih skupina, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se smanjiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva a ujedno povećati razina kvalitete života te socijalna uključenost krajnjih korisnika.


Prisutne žene, zaposlene kroz ovaj projekt, kao i projektni tim, pozdravio je i gradonačelnik Josip Budimir. Zahvalio se projektnom timu na provedenim aktivnostima a novozaposlenim ženama zaželio uspješan rad. Ovaj projekt, kazao je gradonačelnik Budimir, možda financijski nije najveći na području Grada ali je najvažniji jer utječe izravno na veliki broj starijih građana jer im donosi ono što im je najpotrebnije a to je sigurnost da će im netko pomoći u svakodnevnom životu. Gradonačelnik je također najavio iduću fazu projekta koja bi trebala trajati tri godine što će biti znatno povoljnije za žene koje će se kroz njega zaposliti.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano