OGRANAK MATICE HRVATSKE U POŽEGI Sudjelovali na Drugom festivalu knjige u Matici hrvatskoj u Zagrebu

U Matici hrvatskoj od 29. lipnja do 2. srpnja 2023. održao se Drugi festival knjige pod sloganom Matica dobrih knjiga. Uz predstavljanja novih naslova dvadeset i jednog Matičina ogranka, na Festivalu su sudjelovati i ogranci iz inozemstva te gosti: nakladničke kuće Alfa, Disput, Društvo hrvatskih književnika, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski institut za povijest i Hrvatska sveučilišna naklada.


Tijekom četiri festivalska dana posjetitelji su u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) u Zagrebu mogli uživati u predstavljanju knjiga, koncertima, večerima poezije, nastupima dramskih umjetnika te izložbama.


Članovi Ogranka Matice hrvatske u Požegi uključili su se u ovo događanje izlaganjem svojih brojnih izdanja knjiga i publikacija u subotu 1. srpnja 2023. Na štandu s izloženim knjigama OMH-a iz Požege tijekom cijeloga dana bilo je dinamično i zanimljivo. Bila je to prigoda za predstavljanje vlastitih izdanja široj javnosti te za umrežavanje s ostalim Matičinim ograncima i dogovaranje suradnje i budućih zajedničkih aktivnosti.


Štand OMH-a u Požegi posjetio je i predsjednik Matice hrvatske književnik Miro Gavran.

Izvor: Matica Hrvatska Požega

Vezano
Vezano