Search
Close this search box.

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA Gradit će se novi Centar za dijagnostiku a u planovima je i uređenje internog odjela

Opća županijska bolnica Požega trebala bi postati ‘bogatija’ za novi objekt u kojemu će se nalaziti Centar za dijagnostiku. Jedan je to od dva projekta za koji ova ustanova trenutno pokušava osigurati sredstva preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
– Javili smo se na dva natječaja Ministarstva regionalnog razvoja. Jedan se tiče Centra za dijagnostiku koji bi obuhvatio kompletno svu dijagnostičku djelatnost bolnice, mikrobiologiju, laboratorij, transfuziologiju, patologiju na jednom mjestu a drugi veliki projekt se tiče digitalizacije kompletno svih procesa i nadogradnje postojeće infrastrukturne mreže, ali isto tako i novijih informatičkih procesa koji će zasigurno olakšati funkcioniranje i poslovanje ove ustanove. Nadamo se da ćemo proći na natječaju za dokumentaciju – rekao je ravnatelj OŽB dr.sc.Ivan Vukoja.
Među ovogodišnjim planovima bila je i obnova odjela interne medicine, no…- S obzirom na popunjenost odjela, koji je u 2021. bio iznad 100 posto, s obzirom na post-covid koji je još uvijek značajan, imamo problema oko toga kamo s pacijentima. Tu su i potencijalno financijski problemi koji se vezuju i uz parkiralište jednim dijelom tako da čekamo da vidimo i u financijskom smislu hoće li to moći biti ostvareno. Ako bi se uređivao interni odjel, procjenjuje se da bi za to trebalo 3 do 4,5 milijuna kuna – kazao je dr.Vukoja, dodavši kako bi nakon internog u idućim godinama trebalo još urediti i neurologiju te psihijatriju. – Uzusi kojima se vodimo jesu: učiniti te odjele prikladne 21.stoljeću. Za sad su to stari odjeli građeni prije 50 i više godina i jednostavno, uvjeti u kojima jesu, nisu primjereni današnjoj zdravstvenoj skrbi. Dakle, cilj je da makar dvije sobe dijele jedan toaletni čvor a ne da cijeli kat ide na jedan toaletni čvor i jedan tuš – zaključio je dr.Vukoja.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano