Search
Close this search box.

OPĆINA JAKŠIĆ Danas je održan svečani prijem novorođene djece i njihovih roditelja

Dva puta godišnje Općina Jakšić daruje novorođenu djecu sa svoga područja. Temeljem Zaključka o utvrđivanju visine naknade za novorođenčad u 2023. godini danas su načelnik općine Ivica Kovačević i predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović dodijelili poklone za sedamnaestoro novorođenčadi u iznosu: za prvo dijete u iznosu od 199,08 eura, za drugo dijete u iznosu 265,45 eura, za treće dijete u iznosu od 398,17 eura i za svako sljedeće dijete uvećano za 132,72 eura.


S ovom praksom u Općini Jakšić krenuli su prije 15 godina. Postepeno se iznos povećavao, a trenutno nije moguće izdvojiti više u ovu svrhu zbog rješavanja problema smještaja djece u dječji vrtić.


Kao i ostale općine na području Požeško-slavonske županije i općina Jakšić ima problema sa smještajnim kapacitetima dječjih vrtića i jaslica i određeni broj djece nije bilo moguće smjestiti u jaslice. Prema riječima načelnika Ivice Kovačevića ide se u dogradnju dječjeg vrtića u Jakšiću, te uređenju prostora za još dvije grupe djece u naselju Eminovci. Postupak javne nabave je obavljen i uskoro se ide u potpisivanje ugovora s odabranim izvoditeljem. To će poboljšati, ali neće riješiti problem nedostatka mjesta u dječjem vrtiću i jaslicama.

Tekst i fotografije: Pavle Bucić

Vezano
Vezano