Search
Close this search box.

OPĆINA JAKŠIĆ – SKRB ZA MLADE OBITELJI Uređuju se novi vrtićki prostori i dječja igrališta


Na području Općine Jakšić mnogo je mladih obitelji s djecom pa općinske vlasti nastoje što više ulagati u vrtićke kapacitete i dječja igrališta.
– Jedno smo igralište upravo napravili iza općinske upravne zgrade. Do proljeća još slijedi i ograđivanje. Uglavnom, uređujemo dječja igrališta u vrijednosti 27 000 eura. Napravili smo jedno u Rajsavcu u sklopu dječjeg vrtića a prije toga smo jedno napravili u Cerovcu. Ostaje nam još da riješimo u naselju Treštanovci i u naselju Eminovci. U Eminovcima su ovog proljeća završeni radovi na malonogometnom igralištu s javnom rasvjetom, to se nalazi iza društvenog doma, a taj društveni dom upravo prijavljujemo na jedan natječaj kako bi osigurali sredstva za rekonstrukciju i prenamjenu društvenog doma u vrtić s jaslicama. Bile bi tamo dvije odgojne skupine, jedna vrtićka s 20 djece i jedna jaslička za 12 djece – kazao je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.
Također, intenzivno se priprema dogradnja postojećeg dječjeg vrtića u samom Jakšiću. U njemu je trenutno 116-ero djece, dok je još 17 ‘na čekanju’.
– Dobili smo napokon ugovor i proveli javnu nabavu za dogradnju vrtića međutim, prema sadašnjoj situaciji, kad ga dogradimo, praktički će biti pun, bez obzira što imamo jedno odjeljenje u Rajsavcu.
Dogradnja vrtića kreće za oko mjesec dana. Koštat će milijun i 550 000 eura od čega smo do sada dobili 487 000 eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Očekujemo pomoć od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Dogradnja bi trebala biti gotova do kraja iduće godine. Treba reći da smo mi u jakšićkom vrtiću, uz dopuštenje ministarstva, postojeću multifunkcionalnu dvoranu koja je u sklopu vrtića, pretvorili u dvije odgojne skupine, pa kad dogradimo vrtić, tu ćemo dvoranu opet staviti u funkciju – dodao je načelnik Kovačević.

Tekst: V.Milković
Foto: I.K.

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi