Search
Close this search box.

OPĆINA KAPTOL Domaćin konferencije „Slavonski model zbrinjavanja komunalnog otpada“

U vijećnici Općine Kaptol uz domaćinstvo načelnika Mile Pavičića, ing. održana je IV. znanstveno-stručna konferencija „Slavonski model zbrinjavanja komunalnog otpada” Slamko 2023 uz organizatore: Panon – institut za strateške studije Osijek, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija – Osijek, Građevinski i arhitektonski fakultet – Osijek, Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru i Veleučilište u Virovitici.

 

Na konferenciji su izloženi brojni znanstveni i stručni radovi iz aktualnih područja: ruralni razvoj i turizam u ekološkim okvirima, prikupljanje i recikliranje komunalnog otpada, obnovljivi izvori energije, smanjenje emisije stakleničkih plinova, umjetna inteligencija, robotizacija itd. koji će biti izdani u zborniku radova konferencije. Na konferenciji su osim profesora bili prisutni i direktori komunalnih poduzeća Slavonije i Baranje, gospodarstvenici i predstavnici lokalne samouprave.

 

Osim podizanja komunalnog standarda, kvalitetno prikupljanje i selekcija komunalnog otpada pridonosi i mogućnostima razvoja novih tehnologija, investicija u turizmu i novog zapošljavanja mladih ljudi u našoj regiji. Nakon zaključne rasprave organiziran je posjet reciklažnom dvorištu Novi Bešinci, kao dobrom primjeru prakse i prigodni domjenak

Izvor: Općina Kaptol

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega