Search
Close this search box.

OPET Ozlijeđeni u prometu!

U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

U četvrtak 22. lipnja 2023. oko 12.20 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom započeo je radnju pretjecanja suprotno postavljenom prometnom znaku, dok je u tom trenutku 42-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom skretao ulijevo. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela vozila kojim je upravljao 18-godišnjak u prednji lijevi bočni dio vozila kojim je upravljao 42-godišnjak.

Navedenom 18-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 13.50 sati između mjesta Mijači i Glavica, 26-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom uslijed neprilagođene brzine izlaskom iz zavoja udesno izgubio je nadzor nad vozilom i sletio na putnu bankinu. Nakon toga došlo je do zanošenja vozila i udara u drvo. Također je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 21-godišnji putnik iz vozila dok je vozač lakše ozlijeđen, a protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano