Search
Close this search box.

OPET Prevaren putem društvene mreže

Prevaren putem društvene mreže

U ponedjeljak 8. travnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 70-godišnjak s područja Požege da je krajem mjeseca ožujka 2024. putem oglasa na društvenoj mreži s nepoznatom osobom dogovorio kupnju osobnog automobila te uplatio predujam.

Nepoznata osoba se nakon par dana javila porukom da je prodala vozilo te da će vratiti uplaćeni iznos predujma što do današnjeg dana nije učinila, niti mu se više javila.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.
 
Dragovoljno predali oružje i ukupno 1413 komada streljiva

U ponedjeljak 8. travnja 2024. na području grada Požege, 72-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika i 186 komada streljiva.

Istoga dana, na području grada Požege,  64-godišnjak je policijskim službenicima predao spremnik za pušku i 1107 komada streljiva, dok je na području grada Pakraca anonimni građanin predao 120 komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
 
Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…