Search
Close this search box.

OPET Računalna prijevara – neoprezni mladić ostao bez 900 eura!

Prijavio računalnu prijevaru
U srijedu 25. siječnja 2023. policijskim službenicima je prijavio 20-godišnjak s područja Kutjeva da je u siječnju 2023. na Internet oglasniku objavio oglas da prodaje namještaj te mu se javila nepoznata osoba s kojom je dogovorio prodaju. Potom je 20-godišnjak dao podatke svoga tekućeg računa kako bi nepoznata osoba izvršila uplatu nakon čega mu je nepoznata osoba s računa skinula novčani iznos od preko 900,00 eura.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini  i prodaji on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

Dragovoljno predao streljivo
U četvrtak 26. siječnja 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao 503 komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Najava pojačanih mjera u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Preventivo represivna akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će u petak 27. siječnja na području Policijske postaje Pakrac.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano