Search
Close this search box.

OPREZ Policija će pojačano kontrolirati promet

Policija je danas izvijestila o požaru i dragovoljnoj predaji streljiva a najavljena je i nova akcija u prometu.

Dragovoljno predao bombu i streljivo
U četvrtak 20. siječnja 2022. u mjestu Jaguplije, anonimni građanin je policijskim službenicima predao ručnu bombu i 161 komad streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Uslijed varenja došlo do požara krovišta u radionici
U četvrtak 20. siječnja 2022. oko 18.15 sati u Lipiku u Staklanskoj ulici u krugu tvrtke u radionici, 38-godišnjak je prilikom autogenog varenja plinske instalacije koja je postavljena ispod krovišta plamenom zahvatio dio konstrukcije. Materijalna šteta se cijeni na oko 500,00.

Najava pojačanih mjera u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju.
Kako unatoč svim apelima jedan dio građana i nadalje konzumira alkoholna pića, nakon čega nažalost sjedaju za upravljač vozila, ovom prilikom ih upozoravamo da to ne čine, jer u današnje vrijeme, kada postoje razne alternative (taksi službe i dr.), niti jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola ne može biti opravdan. U tom smislu i policija će prema takvim vozačima, koji imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, imati nultu toleranciju na razloge vožnje pod utjecajem alkohola.
Ne zaboravite:
Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Vezano
Vezano