Search
Close this search box.

OROZ PHARM IZ PLETERNICE DOBITNIK ZLATNE KUNE “Važno je ohrabriti mlade i prenijeti poruku da ne strahuju od neuspjeha”

Županijska gospodarska komora Požega dodijelila je priznanja Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u Požeško-slavonskoj županiji protekle godine. Priznanja se dodjeljuju za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu. Prigodom dodjele nagrada predsjednik Županijske komore Požega Goran Šutalo, upoznao je sa zabilježenom slikom gospodarstva na području Požeško-slavonske županije u 2022. godini koja je nastavila napredovati pozitivnim trendom rasta. Ovogodišnji dobitnik u kategoriji malih trgovačkih društava je Oroz pharm d.o.o. iz Pleternice.
– Želim naglasiti da tijekom više od 25 godina rada kao privatni poduzetnik, moj temeljni princip bio je da samo kroz korektan, uporan i odgovoran rad možemo očekivati dugoročne rezultate te steći povjerenje kupaca koji su prepoznali našu predanost. Također, želim istaknuti važnost podrške mladima koji razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva. Danas, s obiljem dostupnih informacija i generacijama koje su odrasle u kapitalizmu i tržišnoj ekonomiji, postoji mnogo više dostupnih resursa i mogućnosti nego što je bilo u vrijeme naših početaka. No, važno je ohrabriti ih i prenijeti poruku da ne strahuju od neuspjeha te da ih on ne navede na odustajanje – istaknuo je Perica Oroz, vlasnik tvrtke Oroz pharm.
Svečanosti dodjele nagrada nazočili su i čelnici gradova i općina. Među njima i pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je također uputila čestitku dobitnicima.
– Tvrtka Oroz pharm je bez sumnje jedan od simbola našeg grada, kako zahvaljujući dugogodišnjem pozitivnom poslovanju, odnosu prema kupcima i referencama koje su stekli tako i kroz uključenost vlasnika, gospodina Perice Oroza u društveni život grada. Čestitam cijeloj obitelji Oroz, u prvom redu na izvrsnom poslovanju, ali i na ovoj nagradi koja je upravo reflektirala i sažela sav trud i odnos obitelji Oroz prema poslu – navela je Šarić.

 

Tvrtke sa sjedištem u Požeško-slavonskoj županiji i u 2022. godini nastavile su s pozitivnim petogodišnjim trendom rasta izvoza roba i usluga te je u istom razdoblju on udvostručen. Osim tvrtke Oroz pharm, nagradu su dobile i tvrtka Agronom te Poljoprivreda Lipik u kategoriji velikih, odnosno srednjih trgovačkih društava.
– Hvala vam svima koji svojom poduzetničkom vizijom, strategijom, odvažnošću i hrabrošću u izazovnim vremenima kreirate nove proizvode i usluge, otvarate nova radna mjesta i naravno najzaslužniji ste za gospodarska kretanja cijele naše županije. Biti poduzetnik jednako je teško danas kao što je to bilo i prije pet i trideset godina, a da se ne vraćamo u druga vremena koja smo napustili – izjavila je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.
Ovome dodajmo i kako je tvrtka Oroz pharm d.o.o. osnovana 1998.godine. S radom je započela u malom iznajmljenom prostoru u Pleternici s vlasnikom Pericom Orozom kao jedinim zaposlenikom. U vlastiti prostor tvrtka se seli 2002.godine, također u Pleternici, gdje su sjedište, poljoprivredna ljekarna te centralno skladište, dok 2014.godine otvaraju poslovnicu u Požegi. Tvrtka danas broji 11 zaposlenika od kojih je više od 50 posto visokoobrazovano agronomske i prehrambene struke. Većina zaposlenika su dugogodišnji zaposlenici što vlasnik tvrtke ističe kao jedan od najvećih uspjeha u proteklih više od 25 godina rada. U 2022.godini ostvarili su 2,6 milijuna eura prihoda što je rast od 34 posto, dok je dobit rasla 17 posto te je iznosila 136 000 eura.
Izvor: Grad Pleternica/ V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega