Search
Close this search box.

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA Čak dvije sportske ekipe izborile sudjelovanje na državnom natjecanju

Rijetko se dogodi da dvije ekipe jedne škole izbore odlazak na državno prvenstvo. Ove je godine to uspjelo učenicima OŠ Antuna Kanižlića te će se u Poreču natjecati s ostalim ekipama iz cijele Hrvatske: iz malog nogometa i odbojke, popularnih i raširenih sportskih aktivnosti među osnovcima u Republici Hrvatskoj.
U ovoj su školi uspjesi odbojkašica i do sada uvijek bili negdje pri vrhu na županijskim natjecanjima, a muška je malonogometna ekipa nakon pobjede 2014. godine u Županiji osvojila i Državno malonogometno prvenstvo pod mentorstvom učitelja Vjekoslava Lojbera. Budući da je isti učitelj mentor i ovogodišnjih spomenutih ekipa, ponovo se očekuje uspješnost.
Ravnateljica škole gđa Marija Samardžija razgovarala je s obje ekipe na prijemu koji je upriličila kako bi im čestitala na postignutom uspjehu. Zahvalila se učenicima na postignutim rezultatima te pohvalila timsko djelovanje učenika koje, ako je valjano, i kod drugih poslova vodi k željenim uspjesima. Istaknula je da je svjesna koliko je teško mentoru uskladiti njihove pojedinačne ambicije uz korištenje individualnih osobnosti i vlastitih talenata s imperativom prihvaćanja svijesti o kolektivnom djelovanju usmjerenom k zajedničkom cilju. To u skupnim sportovima uistinu nije lako, ali se nada da će taj balans, kao i kod spomenute pobjede nogometaša, biti uspješno riješen. Napomenula je da ih ne želi opteretiti pobjedom, iako je ona uvijek poželjna, već da je važnije od toga biti prisutan na državnom prvenstvu i predstavljati svoju školu i svoj grad. Tu se stječe i zavidno životno iskustvo, prijateljstva, a kroz regulaciju emocija vezanih uz osobno i zajedničko i zavidna razina emocionalne inteligencije.

Zamjenica ravnateljice učiteljica Renata Marinić također je pohvalila učenike te ih ohrabrila da i dalje nastave u istom ritmu: da se druže, vesele, ali i zajednički utakmicama pokažu tu svoju povezanost i zajedništvo jer to je ono što ih je dovelo i do ovih jako dobrih rezultata. Bez obzira na to kakav bio plasman na državnom natjecanju, trebaju znati da imaju podršku svih učenika i nastavnika škole i da su svi uz njih.
Mentor učitelj Vjekoslav Lojber rekao je da je iznimno ponosan na učenice i učenike škole koji su ove godine sudjelovali na županijskim sportskim natjecanjima: odbojkašice i košarkaši osvojili su1., a košarkašice 2. mjesto. Odlični su rezultati važni i vesele, ali hrabrost, prijateljstvo i pristojno ponašanje je ono što će se pamtiti i izgraditi učenike kao dobre ljude. Odlazak na državno natjecanje je nagrada za njihovo marljivo treniranje. Stoga je poželio učenicima da uživaju u Poreču, pogotovo s toga što su ih tijekom protekle dvije godine zbog epidemiološke situacije zaobišle mnoge terenske nastave i ekskurzije. Na kraju se, u svoje ime i ime učitelja Gorana Mlakara, zahvalio još jednom svima na lijepim sportskim trenutcima.

Izvor: OŠ Antuna Kanižlića

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici