Search
Close this search box.

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA Održan 10.humanitarni sajam Marijini obroci – novac je namijenjen djeci jedne škole u Liberiji

Već 10. godinu za redom požeška OŠ Antuna Kanižlića provodi akciju „Gladnoj djeci za školski obrok“ u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska organizirajući Humanitarni sajam rabljenih stvari. Tim povodom danas se u dvorištu škole opet moglo kupiti razne predmete, od očuvane odjeće, igračaka, kućnih potrepština do knjiga i raznih drugih stvari koje su donijeli djeca i građani a koji su se prodavali po prigodnim cijenama. Održana je i aukcija, prigodni glazbeno zabavni program a sajam je otvorio zamjenik gradonačelnika dr.sc.Borislav Miličević.
– Danas sam ovdje nešto važno naučio: dobro uistinu dvostruko nagrađuje. Čuli smo ciku i viku ovdje, sreću, a koliko su sreće ovih deset godina Marijinih obroka izazvali tamo negdje daleko? Stoga, u nadi da će još mnoge generacije naše djece imati priliku odrastati uz Marijine obroke i da će na taj način svojim dalekim prijateljima pomagati u obrazovanju, želim vam svako dobro – rekao je dogradonačelnik Miličević.
Mary’s meals trenutno hrane više od 2 279 941 siromašne djece u svijetu. Da bi jedno dijete polazilo školu i primilo Marijin obrok, potrebno je  132 kn godišnje. Stoga se i naša Škola pridružila ovom globalnom pokretu koji uspješno nastoji ublažiti glad djeci na mjestu obrazovanja. U okviru projekta prikupljamo donacije za školsku kuhinju Sackie Town Primary School u Liberiji u kojoj se školuje 189 djece, a kojoj je naša Škola postala ponosni stalni donator.
Prije početka službenog programa na sajmu uživo se video vezom iz Škotske javio osnivač Marijinih obroka Magnus Macfarlaine-Barrow.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano