Search
Close this search box.

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA POŽEGA Na humanitarnom sajmu prikupljana sredstva za djecu jedne škole u Zambiji


U dvorištu OŠ Antuna Kanižlića danas je održan 12. Humanitarni sajam. Riječ je o projektu „Gladnoj djeci za školski obrok” koji se provodi u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska a koja je dio međunarodnog projekta Mary’s meals. Cilj mu je prikupljenim sredstvima djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurati jedan obrok dnevno, koji je nekima i jedini obrok u danu. Mary’s meals u svijetu hrane više od 2.429,182 djece, a treba istaći zanimljiv podatak: da bi jedno dijete polazilo školu i primilo Marijin obrok, potrebno je samo 22 eura godišnje.

Na današnjem sajmu moglo se kupiti cvijeće, povrće i voće, rabljene knjige, dječje igračke, kuhinjske potrepštine, slatka ili slana jela…prikupljeni novac namijenjen je jednoj školi u Zambiji koju pohađa 311-ero djece a kojoj je Kanižlićeva škola postala sponzor prošle godine. Ranijih godina sponzorirali su jednu školu u Liberiji.
Humanitarni sajuam su svojom prisutnošću, kao i kupnjom ponuđenog, podržale mnoge osobe iz javnog života Požege a sve ih je na početku programa pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu