Search
Close this search box.

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA U sklopu projekta „Gladnoj djeci za školski obrok” održan 11.Humanitarni prodajni sajam

U dvorištu OŠ Antuna Kanižlića danas je održan 11 humanitarni prodajni sajam u sklopu projekta “Gladnoj djeci za školski obrok” koji ova škola ostvaruje uz pomoć učenika, nastavnika i građana te u suradnji s međunarodnim projektom Marijini obroci Hrvatska.
Humanitarna udruga „Marijini obroci” dio je međunarodnog projekta Mary’s Meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osigurava svakodnevno topli obrok za djecu. Većini te djece to je ujedno i jedini obrok u danu. Marijini obroci trenutno hrane više od 2, 4 milijuna djece. Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima, ima otvorenih 26 školskih kuhinja: 4 u Malaviju, 8 u Liberiji, 5 u Beninu, 8 u Zambiji i 1 u Ekvadoru

– Sve što imamo u školskom dvorištu na sajmu su darovane stvari koje su Požežani, učenici i nastavnici donijeli u zamjenu za donaciju. Mnogo je truda i radosti uloženo u ovaj Projekt. Sretni smo što su u našem gradu prepoznaje vrijednost ovoga projekta koji je dio jednostavnog i djelotvornog rješenja za glad u svijetu. Podsjetimo da je za jedno dijete potrebno 11 centi na dan kako bi pohađalo školu i dobilo topli obrok, što za njih znači sigurnu budućnost. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način podržali ovaj projekt prehrane djece u najsiromašnijim dijelovima svijeta. Prihodi od prodaje u cijelosti će biti uplaćeni na račun Marijinih obroka, Hrvatska – poručili su iz OŠ Antuna Kanižlića.
Kažimo I kako su svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji, među ostalim, dali I Fakultet turizma i ruralnog razvoja, Poljoprivredno- prehrambena škola Požega, Obrtnička škola Požega te Glazbena škola Požega. Za prisutne na sajmu izveden je prigodan program a svima koji su na bilo koji način uključeni u projekt, čestitao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano