Search
Close this search box.

OŠ „DOBRIŠA CESARIĆ” Erasmus K2+ projekt učenike ‘odveo’ u Poljsku

U sklopu Erasmus plus projekta učenici OŠ „Dobriša Cesarić” posjetili su Poljsku. O tome što su tamo radili informaciju je pripremila prof. Julijana Madaj Prpić.


Učenici sedmih razreda odradili su zadnju mobilnost u sklopu Erasmus + projekta Life with values u mjestu Zamosc u Poljskoj. Na mobilnosti su sudjelovale učenice sedmih razreda: Petra Pamuklić, Nika Čeliković, Mirna Tutić i Marija Markanjević. U pratnji su bile nastavnice Julijana Banovac i Julijana Madaj Prpić , te ravnateljica Zvjezdana Krip.
Aktivnosti su obuhvaćale obradu tema: honesty, kindness i courage ( iskrenost, ljubaznost i hrabrost).
Prvi dan aktivnosti obuhvaćao je posjet Katoličkoj osnovnoj školi Oca Pia u Zamoscu ( Zamošću), program dobrodošlice s glazbenim točkama i plesom, izbor za najljepši crtež u školi, turistički razgled grada Zamosca i njegove dobro očuvane utvrde i renesansnom izgledu grada, prijem kod gradonačelnika Zamosca i večernji folklorni nastup lokalnih plesnih skupina, te učenje jednog od tradicionalnih poljskih plesova.


Drugi dan aktivnosti organiziran je posjet gradu Lublinu koji je 90 km udaljen od Zamosca, upoznavanje i razgled grada. Posjet radnom logoru Majdanek koji je bio aktivan od 1942. do 1945. godine gdje su učenici mogli svjedočiti putem fotografija i sačuvanih baraka ovom potresnom razdoblju europske povijesti.
Treći dan aktivnosti učenici su odrađivali digitalne radionice putem Escape Room-a. Održana su i sportske aktivnosti- nogometne utakmice miješanih timova učenika i učitelja sudionika, podijeljene su prigodne medalje. U večernjim satima učenici odrađivali Kahoot glazbeni kviz i izvodili su tradicijske pjesme i ples iz vlastitih zemalja.


Četvrti dan aktivnosti posjetili smo mjesto Zwierzyniec, u zaštićenom parku Rosztocoe, uživali u prirodnim ljepotama Bukove gore i upoznavali dijelove lokalne flore i faune, gdje su nam u sjećanju ostali poljski poniji. Put smo nastavili prema glavnom gradu Poljske Varšavi.
Peti dana je ostao sačuvan za posjet najvažnijim dijelovima Varšave- ostacima geta iz 2. svjetskog rata, posjet predivnom glavnom parku poznatom po Chopinovoj skulpturi i koncertu pijanista na otvorenom. Tijekom dana učenici su imali mogućnost provesti dva sata u Kopernikovom muzeju koji nudi pregršt pokusa u kojima sudjeluju interaktivno i sami učenici ( iz polja fizike).
Povratak je bio organiziran letom iz Varšave 23.5.
Na ovoj zadnjoj učeničkoj mobilnosti učenici su snimili i podcast i okušali se u intervju, te su sudjelovali i u lokalnoj radijskoj emisiji posvećenoj Erasmus programu u školstvu.
Obogaćeni novim iskustvima, s poboljšanim znanjem konverzacije na engleskom jeziku, te aktivnim sudjelovanjem u svakoj aktivnosti i učenici i učitelji predstavili su svoju školu i svoju domovinu u najboljem mogućem svjetlu.

Vezano
Vezano