Search
Close this search box.

OŠ „DOBRIŠA CESARIĆ” POŽEGA  Cesarići obilježili Svjetski dan čitanja naglas

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se prve srijede u veljači u okviru kojeg su učenici 1.a u produženom boravku s učiteljicom Majom Burić i školskom knjižničarkom Mirnom Kovačević te učenici 4.c s učiteljicom Suzanom Kotrla – Glavaš pokazali vještine čitanja.
U 1. a čitali smo ulomke iz knjige Bontončić – kako svima biti prijatelj, a u 4.c ulomke iz lektirnog djela što sada imaju za lektiru „Emil i detektivi“. Ova aktivnost pružila je priliku učenicima da razviju svoju kreativnost, samopouzdanje te ljubav prema knjigama i čitanju.

 

Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas bio je ne samo zabavan događaj, već i prilika da učenici steknu nove vještine, razviju ljubav prema knjigama i otkriju radost čitanja. Ova je aktivnost istaknula važnost naglaska čitanja kao alata za poboljšanje vještine čitanja, komunikacije i kreativnosti. 
Svjetski dan čitanja naglas i dalje ćemo obilježavati u školi kako bi se potaknula čitalačka kultura među učenicima. Nakon što smo pročitali zanimljive ulomke učenici su obojali svoju vlastitu knjigu i smislili naslov svoje knjige.


Izvor: Mirna Kovačević  – školska knjižničarka 

Vezano
Vezano