Search
Close this search box.

OŠ „DOBRIŠA CESARIĆ” Uključivanje učenica iz Ukrajine u rad Školskog športskog društva Sokol

Iz ratom zahvaćenih područja u Ukrajini u OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega došle su dvije učenice blizanke Veronika i Viktorija Shudiehova. Učenice pohađaju 5. b razredni odjel i već na prvom satu tjelesne i zdravstvene kulture prof. Goran Njavro primijetio je njihove sposobnosti i izuzetnu upornost u različitim sportskim aktivnostima.


Jezična barijera predstavljala je teškoće samo u početku. Učenice su se vrlo brzo uključile u rad Školskog sportskog društva Sokol gdje se kroz dodatni rad pripremaju djeca za sportska natjecanja. U Ukrajini je školski sport organiziran na drugačiji način te su učenice u početku bile nepovjerljive, ali već nakon drugog treninga pokazale su izuzetnu nadarenost u dvoranskim sportovima. Posebno su se istaknule u odbojci za 5. i 6. razrede gdje su bile dio tima koji je pobijedio na županijskom natjecanju te su sudjelovale i na regionalnom natjecanju u Vinkovcima gdje su osvojile treće mjesto.

Biti treća škola po kvaliteti na području Slavonije veliki je uspjeh (samo su dvije osnovne škole u Osijeku ispred ekipe OŠ Dobriše Cesarića), a velike zasluge za takav uspjeh pripadaju Veroniki i Viktoriji Shudiehovoj. Želimo im i daljnje uspjehe u radu kao i plasmane na državnim razinama.

Izvor: OŠ „Dobriša Cesarić“

Vezano
Vezano