Search
Close this search box.

OŠ FRA KAJE ADŽIĆA Na likovnom natječaju ‘Straničnik’ među 300 prijavljenih radova priznanje za dva najbolja pojedinačna rada osvojili su Matea i Marko iz pleterničke škole!

U pleterničku OŠ fra Kaje Adžića stigla su dva vrijedna priznanja. Evo objave sa školske facebook stranice:
– Učenici naše škole Matea Obućina (8.f), Marta Vračić (5.f) i Marko Zeljko (8.f) sudjelovali su na likovnom natječaju “Straničnik” povodom “Mjeseca hrvatske knjige” u organizaciji Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” Šibenik . Zadatak je bio izraditi straničnik (“predmet od papira, kože, tkanine ili metala koji se stavlja u knjigu za oznaku mjesta gdje je čitatelj prekinuo čitanje”), koji će prezentirati slogan Mjeseca hrvatske knjige 2023. “Nek ti riječ ne bude strana(c)” i ukazati na važnost prevoditelja. Likovna tehnika, motivi kao i odabir materijala, prepušteni su izboru mentora.
Na natječaju je sudjelovalo 40 osnovnih škola iz cijele Lijepe naše, s preko 300 straničnika! Vrednovala se čistoća likovnog i literarnog izraza, kvaliteta istraživanja unutar teme itd. Učenici Matea Obućina i Marko Zeljko osvojili su PRIZNANJE za NAJBOLJE POJEDINAČNE radove! Mentorica učenicima je mag.educ.phil. et mag.bibl., Ivana Strapač, stručna suradnica knjižničarka-savjetnica.
Čestitke Marku i Matei na osvojenim priznanjima, a Marti na sudjelovanju!

Izvor: OŠ fra Kaje Adžića

Vezano
Vezano