Najčitanije

 • Fotogalerije

  OŠ FRA KAJE ADŽIĆA PLETERNICA Od danas je u sklopu projekta Erasmus + domaćin učenicima Slovačke, Portugala, Latvije, Rumunjske i Turske

  Danas je u Osnovnoj školi fra Kaje Adžića Pleternica započela četvrta mobilnost učitelja i učenika Erasmus + projekta Think twice when you type. Pleterničani će od danas biti domaćini svojim vršnjacima i njihovim učiteljima iz Slovačke, Portugala, Latvije, Rumunjske i Turske. Riječ je o učenicima od 5. do 8. razreda i ima za cilj prevenirati sveprisutno nasilje u virtualnom svijetu. Projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

  Svečani doček gosti iz pet država održan je u IC Terra Panonica gdje im je upriličen kratak glazbeno-scenski program. Prisutne je prvi pozdravio ravnatelj Hrvoje Galić, potom koordinatorice projekta Brankica Bošnjak i Gertruda Kalmaroval i na kraju gradonačelnica Marija Šarić. Zajedno su pogledali i prigodne filmove o Pleternici i školi domaćinu.
  Učenici, sudionici projekta Think twice when you type danas su još pošli pješice do Starca te se vozili turističkim vlakićem. Idućih dana za njih je organizirano više radionica a posjetit će i Geo info Centru u Voćinu, Jankovac, kulturne znamenitosti Požege…a posjetit će i Zagreb.

   

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači