Search
Close this search box.

OŠ FRA KAJE ADŽIĆA PLETERNICA Održani Erasmus dani

Prošli tjedan 7. godinu zaredom održavali su se #ErasmusDays, odnosno Erasmus dani, što je prigodna godišnja manifestacija kojom se u cijelom svijetu istovremeno obilježava uspjeh programa Erasmus+!
Osnovna škola fra Kaje Adžića i Erasmus tim organizirali su u četvrtak, 12. listopada, u konferencijskoj dvorani Muzeja bećarca Dane Erasmusa na kojima su predstavili dosadašnje iskustvo u Erasmus+ projektima. Dane Erasmusa je uz podršku škole i Grada Pleternice koordinirala profesorica Brankica Bošnjak, voditeljica Erasmus+ projekata u našoj školi, a na konferenciji prisustvovali su ravnatelj škole Hrvoje Galić i gradonačelnica Marija Šarić.
Škola trenutno samostalno provodi Erasmus+ KA122 projekt „Jednake mogućnosti za sve“, a u posljednje tri godine je i kao partner sudjelovala u dva Erasmus+ KA229 projekta (Butterfly effect to Maths with STEM i Think twice when you type). Svi ti projekti omogućuju razmjenu iskustava, mobilnost u druge zemlje kao i stjecanje nekih novih znanja i vještina. Kroz prezentacije i kratke filmove na konferenciji prikazali smo naše doživljaje i stečena znanja, a tijekom moderiranog razgovora koji je vodila knjižničarka Renata Matičević za vrijeme Okruglog stola ispričali smo doživljaje o različitim načinima putovanja, hrani, humorističnim anegdotama, kulturnim i prirodnim bogatstvima koja smo doživjeli te istaknuli sve prednosti uključivanja i za učenike i za učitelje u same aktivnosti u Erasmus+ projektima.
U prezentaciji tečaja s Islanda pod nazivom „Mindfulness and meditation“ u organizaciji PMS+ Erasmus agencije sudjelovale su profesorice Brankica Bošnjak i profesorica Biljana Bošnjak, koordinatorica iz Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu. Naš bivši učenik Oliver Kalan prezentirao je svoje iskustvo koje je tijekom osnovne škole stekao na dvije mobilnosti učenika, u Turskoj i Rumunjskoj.
U Okruglom stolu svoja iskustva o Erasmus projektima razmijenili su naši bivši učenici, sada srednjoškolci, Viktoria Barić, Filip Ivanković i Lucija Haliž, ali i profesorice Marijana Lagetar, Josipa Blažević i Tanja Bešlić.
Učenica Ana Didović predstavila je svoj literarni rad pod nazivom „Speak up“ koji je uvršten u jednu od zajedničkih brošura tijekom provedbe projekta „Think twice when you type“ čiji cilj je prevencija nasilja na Internetu. Isto tako, svoje dojmove s putovanja saželi smo u kuharicu koja sadrži prepoznatljive kolače i slastice zemalja u koje smo putovali, a osim recepta imali smo priliku i kušati neke od tih slastica. Također, u nedavnoj posjeti učenika iz Češke, u školi smo imali priliku i pripremiti tradicionalne češke i hrvatske kolače.
Na konferenciji su sudjelovali i učenici izvannastavne aktivnosti Klub zabave i znanja s voditeljicom knjižničarkom Ivanom Strapač, a koji su pomogli u pripremama za jučerašnji dan.
Ohrabreni doživljajima i iskustvima koje smo jučer čuli, s nestrpljenjem očekujemo i nove Erasmus aktivnosti!
Kuharicu s receptima možete pogledati na sljedećem linku:

https://read.bookcreator.com/UJmRq…/bJ0gGcV-SAy8U3LoG0Sexg

#ErasmusDays #ErasmusDays2023 #daniErasmusa2023

Izvor: Brankica Bošnjak, mag.math.

koordinatorica Erasmus+ projekata u OŠ fra Kaje Adžića

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…