Search
Close this search box.

OŠ FRA KAJE ADŽIĆA PLETERNICA U sklopu Erasmus projekta “p.s. Pokreni solidarnost!” učenici pisali i slali građanima razglednice – ako ih dobijete, odgovorite!

I ove godine učenici u Pleternici šalju razglednice u sklopu Erasmus projekta p.s. Pokreni solidarnost!

I ove školske godine učenici Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica sudjeluju u međunarodnom Erasmus+ projektu „p.s. Pokreni solidarnost“. Učenici su na radionicama u sklopu projekta kritički promišljali o mentalnom zdravlju, klimatskim promjenama i rodnoj ravnopravnosti te kroz analizu snažnih fotografija osmislili i pisali poruke solidarnosti za svoje sugrađane. Poruke su pisali na razglednice koje će u idućim danima doći na slučajno odabrane adrese u našoj okolici.
S oduševljenjem su osmišljavali poruke u kojima pozivaju na promišljanja o važnim temama današnjice te su razglednice poslane na različite adrese. Dragi sugrađani, ovim putem molimo Vas da im odgovorite. Željno iščekuju vaše dojmove i poruke solidarnosti.

O projektu:
Poruke solidarnosti dio su projekta p.s. Pokreni solidarnost! kojeg provodi Centar za mirovne studije u suradnji s organizacijama u 6 zemalja (Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Poljskoj i Španjolskoj), a kojim se nadopunjava nastava građanskog odgoja i obrazovanja, ali i brojni drugi predmeti i izvannastavne aktivnosti u školama. Glavni je cilj aktivnosti razvijati kritičko mišljenje i građansku kompetenciju učenika/ca kroz teme koje su sami odabrali kao važne.
Centar za mirovne studije se već dugi niz godina zalaže za kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole u Hrvatskoj čime bi se svim učenicima i učenicama pružila mogućnost za razvoj njihove građanske kompetencije – znanja i stavova prema određenim društvenim i političkim temama te vrijednosti i ponašanja, koji uključuju spremnost za aktivno sudjelovanje u životu, kako lokalne zajednice, tako i globalno.
Aktivnosti p.s. Pokreni solidarnost! kreiraju prostor za rad na svim spomenutim razinama. Cilj je osim razvoja građanske kompetencije mladih, motivirati škole da počnu aktivnije komunicirati sa svojim lokalnim zajednicama, da postanu mjesta razmjene ideja i mjesta susreta.

p.s. Pokreni solidarnost! je Erasmus+ projekt, o kojem možete više saznati na stranici fraternity-card.eu te na Instagram profilu fraternity.card.

Izvor: OŠ fra Kaje Adžića

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega