OŠ JULIJA KEMPFA Obilježen Svjetski dan dijabetesa

U 1.c razredu OŠ Julija Kempfa obilježen je Svjetski dan dijabetesa o čemu su nam poslali sljedeću informaciju:

Zašto je za naš razred važan 14.studeni? Zato jer u razredu imamo superheroja Super Šećerka. Naš prijatelj Fran je jednak kao i mi, ali ipak poseban i drugačiji jer ima dijabetes  i željeli smo taj dan posvetiti njemu i biti mu podrška u  njegovom suživotu sa dijabetesom.

Prvo smo s učiteljicom Ivanom Jukić Matijević igrali igru “Pronađi nekoga” (tko ima smedu kosu, ne voli čokoladu, voli ples…), sa ciljem uočavanja sličnosti i različitosti u našem razredu. Zatim su učenici crtali po čemu su oni posebni i stvorili smo “Pano naših posebnosti”. Pogledali smo crtić Sovica i dijabetes i zaključili da je jedna od Franovih posebnosti i dijabetes. Fran nam je pokazao svoje uređaje za mjerenje šećera, puštanje inzulina, mobilnu aplikaciju, a mi smo zaključili da je on pravi superheroj. Dali smo mu ime Super Šećerko, oslikali mu superherojsku kapu, plašt, štit, znakove… Poslušali smo i zapjevali pjesmu Ti možeš biti sve.

A kako su plavi baloni simbol dijabetesa, balansiranjem i igrom s balonima smo željeli pokazati kako je sve lakše kada imaš podršku okoline. Za kraj nas je Fran zasladio svojim slatkišima, i jednako su fini kao i obični slatkiši!

Izvor: OŠ Julija Kempfa

Vezano
Vezano