Search
Close this search box.

OŠ JULIJA KEMPFA Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu – „Svatko od nas različit, ali jednako vrijedan ispod divnog plavog neba”

Nizom aktivnosti danas je u OŠ Julija Kempfa obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Našu školu pohađa veliki broj učenika koji imaju dijagnozu iz autističnog spektra, a školuju se po redovnom ili posebnom programu. Iznimno smo ponosni na integraciju učenika s autizmom i njihov zajednički suživot sa svim ostalim učenicima naše škole.
Jedna od današnjih aktivnosti bila je i radionica koju je školska psihologinja Silvija Crnković održala s učenicima 1.a razreda te s učenicima mlađe odgojno-obrazovne skupine koja u svom sastavu ima i učenike s autizmom. Ta dva razredna odjela provode svoje školske dane kao susjedi u svojim učionicama, a danas su na poseban način proveli zajedničko vrijeme te obogatili jedni druge svojim različitostima i posebnostima koje svako od ove djece nosi u sebi.
Slikajući se ispod plavog svoda načinjenog od plavih kišobrana poslali su snažnu poruku kako su tu jedni za druge da se međusobno čuvaju i štite kao što nas kišobrani čuvaju od kišnih kapljica i da jedni druge uče letjeti bezbrižno poput leptira.

Izvor: OŠ Julija Kempfa

Vezano
Vezano