Search
Close this search box.

OŠ JULIJA KEMPFA Posjetili Meksiko u sklopu interkontinentalnog projekta „Far away friends“

Učenici i učitelji OŠ Julija Kempfa sudjeluju u interkontinentalnom projektu „Far away friends“ s tri meksičke škole: Colegio Montessori Colomba, Colegio Franco Espanol i Pedagogico Berta von Glumer. S obzirom na veliko iskustvo u međunarodnim projektima, odvažili su se našu školu predstaviti i izvan europskih granica i zato su četiri djelatnika prošloga tjedna boravili u dalekom Meksiku.


Škole domaćini upriličili su svečane priredbe, upoznali nastavnike s njihovim obrazovnim programima, pripremili radionice te pokazali školske prostore.
Naši učitelji su predstavili svoju školu, grad, županiju i državu te dogovorili daljnje aktivnosti projekta. Cilj projekta je povezivanje učenika, koji će se međusobnim dopisivanjem pismima, e-mailovima i susretima preko Skypea upoznati, predstaviti sebe i svoju školu, izrađivati digitalne radove, upoznati s prirodnim i kulturnim ljepotama te baštinom i zavičajem.


Sve aktivnosti odvijat će se na engleskom jeziku, što je izuzetna prilika za usavršavanje stranoga jezika. Učitelji imaju priliku upoznati drugačiji obrazovni sustav te susresti različitu kulturu.
Osim aktivnosti u školama, domaćini su se potrudili naše učitelje upoznati sa znamenitostima i prirodnim ljepotama Meksika. Puni dojmova i obogaćeni novim prijateljstvima, učitelji OŠ Julija Kempfa očekuju uzvratni posjet učitelja navedenih meksičkih škola. Do tada, suradnja se nastavlja na daljinu (on line putem).


Moramo naglasiti kako ovo ne bi bilo moguće bez susretljivosti meksičkih kolega koji su se pobrinuli za troškove prijevoza i smještaj, a dio troškova su učitelji snosili sami.

Izvor: OŠ Julija Kempfa

Vezano
Vezano