Search
Close this search box.

OŠ JULIJA KEMPFA Svečano otvoreno novouređeno sportsko igralište

Prigodnim programom danas je otvoreno novouređeno sportsko igralište Osnovne škole Julija Kempfa. Svečani program otvaranja okupio je učenike i ravnatelje požeških osnovnih škola koje su prigodnim riječima pozdravile pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel i ravnateljica škole Kornelija Sabljak.


– Naši učenici i učitelji shvaćaju važnost sporta i pridaju mu veliku pozornost, a naši učitelji ulažu veliki trud kako bi kod djece razvili ljubav prema sportu, što rezultira i velikim brojem različitih natjecanja. Škola smo u potpunosti posvećena sportu što potvrđuju i naši učenici kojih je, samo ove školske godine, preko 60 sudjelovalo na različitim državnim sportskim natjecanjima i vratili su se s osam državnih medalja. – rekla je ravnateljica Sabljak.


Radovi na sanaciji uključivali su nabavu, dopremu i ugradnju betonskih rubnjaka i podne linijske rešetke s koritom, sifonom i mrežicom, akrilnu podlogu za sportske terene te montažu rukometnih alu golova. Riječ je o kvalitetnom rješenju za realizaciju sintetičkih podova koji moraju biti svestrani i dovoljno udobni za različite sportove, ali i otporni na habanje, vremenske uvjete i bez održavanja. Akrilni premazi posjeduju izvrsnu savitljivost, odnosno rastezljivost, izuzetno podnose mehanička opterećenja, te znatno poboljšavaju kvalitetu i udobnost bavljenja sportom. Vrijednost radova je 186.998,00 kuna.


Uređenjem igrališta osnovnih škola na području grada Požege nastoji se stvoriti kvalitetan i siguran prostor za rast i razvoj djece te omogućiti bolje uvjete za održavanje tjelesne aktivnosti u školama, naglasila je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel.
– Hvala svima koji su se uključili u ovaj projekt. U skladu s mogućnostima, nastojat ćemo svake godine podizati standard, kako u školstvu, tako i u sportu i svim aktivnostima koje su vezane uz djecu. Svake godine, malo po malo, ruku pod ruku i uspjet ćemo u podizanju standarda i podizanju kvalitete koju svi vi, draga djeco, zavređujete imati u svojim školama. – rekla je pročelnica koja je zajedno s najuspješnijim sportašima škole, Hanom Pavić i Ivanom Pisekerom, otvorila igralište.
Novouređeno igralište tijekom dana iskušat će na Turniru u rukometu rukometaši svih osnovnih požeških škola.
Tekst: pozega.hr
Foto: Slavonski.hr

Vezano
Vezano