Search
Close this search box.

OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN Dvije učenice i pedagoginja sudjelovale na državnoj Smotri darovitih učenika „Novigradsko proljeće 2023.”

Ove godine je 33. put u Novigradu Istarskom održana Smotra darovitih učenika pod nazivom ,, Novigradsko proljeće“. Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće je Državna smotra darovitih učenika iz jezično-umjetničkog područja. Čaglinska škola već godinama predlaže učenike za ovu Smotru i zaista smo počašćeni što su naši učenici na nju i pozivani.


Biti pozvan nije jednostavno, svaki učenik i hospitant mora dokumentirano potkrijepiti svoju nadarenost te Državno prosudbeno povjerenstvo boduje svakog prijavljenog. Zato je velika čast što kao mala škola redovito imamo učenike koji sudjeluju. Ove godine tema je bila “Svemir”. U 19 različitih radionica, svoju kreativnost i talentiranost izrazilo je više od 300 učenika iz čitave Hrvatske. I na početku i na kraju svakog Novigradskog proljeća zapjeva se himna Novigradskog proljeća, čiji je tekst napisao Josip Prudeus, idejni začetnik Škole stvaralaštva.


Ove godine pedagoginja je predložila učenicu Petru Grgurić iz 6. razreda u radionicu Izrada slikovnica i osmašicu Lanu Knaus u radionicu Cirkuskih vještina. Pedagoginja Ljiljana Đurđević je pak pozvana u Scensku radionicu. U 6 dana puno se radi, uči, educira, razmjenjuju iskustva. Radni dan je točno organiziran od početka do kraja. Uz sudjelovanje na radionicama svaku večer se organiziraju susreti s poznatim osobama, kvizovi, talent show i još puno toga.

Uz više savjetnike iz AZOO, angažirani su i studenti Učiteljskog fakulteta iz Zagreba koji stoje na raspolaganju učenicima, ako trebaju poneki savjet ili pomoć. Animiraju ih različitim igrama, organizirano u skupini odlaze na radionice i vraćaju se s njih u hotel i sl. Hospitanti uz rad u radionici u koju su pozvani, dodatno rade prezentacije, educiraju se, dežuraju i paze na učenike.
Iz Novigrada Istarskog, iz Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće i učenici i hospitanti odlaze bogatiji za divna prijateljstva i nova iskustva.


Zahvaljujemo ravnateljici škole Slađani Švajda što prepoznaje vrijednost natjecanja i smotri te podupire prijave i sudjelovanje naših učenika i mentora.
Isto tako, zahvaljujemo Općini Čaglin i načelniku Daliboru Bardaču i Požeško – slavonskoj županiji i županici Antoniji Jozić na novčanoj potpori.


Lijepo je znati kako lokalna samouprava potiče i prepoznaje rad i trud škole, jer poticanje učenika i mentora da se prijave na natjecanja i pronesu glas, ne samo o sebi i svojoj školi, već i o gradu, općini i županiji iz koje dolaze, nema cijenu. I na tome im veliko hvala!


Pedagoginja škole:
Ljiljana Đurđević, prof.

Vezano
Vezano