Search
Close this search box.

OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN Sutra za učenike započinje eksperimentalni program cjelodnevne nastave – Slađana Švajda: ”Odlučili smo se uključiti u program jer smo vidjeli da kroz cjelodnevnu školu možemo pružiti ravnopravno obrazovanje učenicima iz ruralnih sredina”

Sutra u 50 škola diljem Hrvatske započinje eksperimentalni četverogodišnji program cjelodnevne nastave a među njima će biti i OŠ Stjepana Radića iz Čaglina.
– Odlučili smo se prijaviti i uključiti u program cjelodnevne škole jer smo vidjeli da kroz cjelodnevnu školu možemo pružiti ravnopravno obrazovanje učenicima iz ruralnih sredina, pogotovo našim putnicima kojima do sad nismo mogli svaki put osigurati prijevoz za izvannastavne aktivnosti, dodatne ili dopunske – objasnila je ravnateljica škole prof.Slađana Švajda. Da bi se moglo krenuti s realizacijom cjelodnevne nastave, dodala je, bilo je potrebno dodatno zaposliti samo jednu osobu za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture u nižim razredima.
Cjelodnevnom školom u Čaglinu će biti obuhvaćeno 145-ero učenika.
– Roditelji su to dobro prihvatili prijedlog da se uključimo u eksperimentalni program, vjeruju nama učiteljima koji smo im prenijeli informacije koje smo u tom trenutku imali. Sad se svi veselimo prvom danu škole i roditeljskim sastancima da im onda prenesemo neke konkretnije informacije. Zahvaljujem im se što nisu pravili nikakve probleme nego su jednostavno čekali naše informacije – kazala je ravnateljica. Potom je dodala:
– Osobno, kao prosvjetni djelatnik, smatram da treba prihvatiti nešto novo i pokušati sudjelovati u tome jer, svaki put ispadne da tvoja škola mora prihvatiti ono što se nakon nekoliko godina nametne a sad po prvi put i mi možemo sudjelovati i reći što je bilo u redu a što nije. Ni mi točno ne znamo što nam donosi eksperimentalni program, ali mislim da treba pokušati. Mene recimo, veseli to što ćemo dobiti kombi vozilo koji će nam omogućiti da neka djeca dođu kasnije na nastavu a druga djeca da prije dođu svojoj kući.
Kažimo još kako će u prvi razred čaglinske škole ove godine poći 15-ero učenika, što je uobičajeni broj kao i ranijih godina.
Osim OŠ Stjepana Radića, u eksperimentalni program cjelodnevne nastave iz naše županije još su se uključile OŠ “Vladimir Nazor” Trenkovo, OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ „Mladost” Jakšić i OŠ “Ivan Goran Kovačić” Velika.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi