Search
Close this search box.

OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN Učenica Ivona Švajda dobitnica je posebnog priznanja za promicanje tolerancije i nenasilja „Luka Ritz”

,,Svi ste čuli za Luku Ritza. Mladića, srednjoškolca na pragu života kojeg su huligani na smrt pretukli. Luka je imao 18 godina, završavao je grafičku školu. Svirao je u rock bandu. Poput ostalih svojih vršnjaka i poput svih vas koji čitate ove redove imao je snove i nade. Želio je biti novinar. Vjerovao je da je vrijeme na njegovoj strani.
No, Luki je budućnost nasilno oduzeta.“ (izvor MZO)
Od 2008. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta upućuje javni poziv svim školama u Republici Hrvatskoj za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.
Ove godine Učiteljsko vijeće je na svojoj sjednici prihvatilo prijedlog i obrazloženje pedagoginje Ljiljane Đurđević da se za Godišnju nagradu ,,Luka Ritz“ nominira Ivona Švajda, učenica 6. razreda.
Svake godine 12. lipnja, na dan Lukine smrti, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dodjeljuju se nagrade i priznanja. Na svečanosti su uz ministra i djelatnike Ministarstva i Lukini roditelji Suzana i Reno Ritz.
Odlična vijest stigla je početkom lipnja u našu školu:
Posebno priznanje „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škola bez nasilja za školsku godinu 2022./2023. dobila je: – Ivona Švajda, učenica 6. razreda Osnovne škole Stjepana Radića, Čaglin
Ivoni od srca čestitamo!
Ivona, njezin razrednik Krunoslav Pečur i pedagoginja nazočili su u MZO svečanoj dodjeli ovog velikog priznanja, a kako je bilo pogledajte na fotografijama!

Izvor: OŠ Stjepana Radića Čaglin

 


Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega