OŠ VILIMA KORAJCA KAPTOL Od ove godine uveden ‘produženi boravak’ a u planu je i obnavljanje školskih novina „Šijački zvon”

U 1. razred Osnovne škole Vilima Korajca ove školske godine upisan je 21 učenik (10 djevojčica i 11 dječaka), te su svi smješteni u jedno razredno odjeljenje. I ove godine Općina Kaptol je iz vlastitog proračuna osigurala oko 80.000,00 kn pa je svim osnovnoškolcima osigurala radne bilježnice. Uz radne bilježnice, Općina Kaptol i Požeško-slavonska županija učenike 1. razreda darivala je prigodnim poklonom.
Povodom početka školske godine, ravnateljica škole Valentina Pranjić iznijela je nekoliko informacija o školi te planovima u ovoj školskoj godini. Na početku školske godine 2022./2023. Osnovnu školu Vilima Korajca pohađa 171 učenik. Područne škole u Podgorju i u Alilovcima pohađa u svakoj po 7 učenika. 21 učenik upisan je u 1. razred.
U školi će se kao i ranijih godina provoditi jednosmjenski rad. Škola trenutno broji 37 uposlenih i to 27 učitelja te 10 osoba administrativno-tehničkog osoblja. Od početka školske godine u školi se provodi projekt „produženi boravak“ za učenike 1. – 4. razreda, a koji vodi učiteljica Josipa Tauš Vidić. Produženi boravak omogućuje učenicima boravak u školi do 17:00 sati, a već sada se upisalo 20 učenika. Sredstva za rad učiteljice osigurala je u svom proračunu Općina Kaptol.
Tokom ove školske godine plan je ravnateljice obnoviti izdavanje školskih novina „Šijački zvon“ koji se ne izdaje već više od 10 godina te osnovati školsku zadrugu kao bi učenici mogli sudjelovati na lokalnim manifestacijama te prodavati vlastite proizvode koje izrađuju u školi.

Izvor: Općina Kaptol

Vezano
Vezano