Search
Close this search box.

OSNOVANA NOVA UDRUGA Centar Tambura i Županijski tamburaški orkestar Vallis Aurea

Nakon nekoliko uspješnih nastupa pod nazivom “Požeški dio Šokačke rapsodije”, grupa entuzijasta odlučila je formalizirati svoje aktivnosti i osnovati udrugu Centar Tambura u sklopu koje će djelovati Županijski tamburaški orkestar Vallis Aurea. Osnivačka skupština s osnivačima iz Požege, Kaptola i Kutjeva održana je 4.travnja a službeni prvi upis članova u udrugu proveo se u sklopu probe, u utorak 23. travnja.
Županijski tamburaški orkestar čine većinom članovi orkestara Glazbene škole Požega, Kaptolačkog i Kutjevačkog tamburaškog orkestra te je nastao kao rezultat strastvenog zalaganja ljubitelja tamburaške glazbe u Požeškoj dolini. Cilj orkestra je okupljati talentirane glazbenike koji dijele ljubav prema tradicionalnoj tamburaškoj glazbi i žele je promicati i njegovati u Hrvatskoj i šire.
Svoj prvi nastup pod novim imenom odradili smo 12. svibnja na poziv Gradskog Tamburaškog Orkestra Banja Luka u Banja Luci na 23. Europskom festivalu trzalačkih instrumenata „Veče uz tamburu“ gdje smo kao jedini predstavnik iz Hrvatske promovirali svoj grad i županiju.
Kroz tradicionalne i suvremene tamburaške kompozicije ističemo bogatstvo i ljepotu tamburaške glazbe, te tako nastojimo očuvati tradiciju i nasljeđe tamburaške glazbene baštine. U Lisinskom ćemo nastupiti 5.svibnja na Šokačkoj rapsodiji u sklopu orkestra 100 tamburaša, a dva dana kasnije 7.svibnja. imamo svoj, već tradicionalni samostalni koncert u Gradskom kazalištu Požega u 19:30 pod nazivom „Najljepše skladbe i pjesme Šokačke rapsodije“.
Osim toga u pripremi su i razni projekti koji će dodatno kulturno obogatiti grad Požegu i cijelu Požeško–slavonsku županiju u području tamburaške glazbe.

Možete nas zapratiti na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61559108332974
Instagram: https://www.instagram.com/centartambura?igsh=Ynhla2Mwb2Zwa3Vi&utm_source=qr


Izvor: Saša Botički,
predsjednik Centra Tambura

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu