Search
Close this search box.

OSNOVANA STRUKOVNA GRUPA Udružili se metaloprerađivači s područja gospodarskih komora Požege i Slav.Broda

Požeška tvrtka Magma d.o.o. bila je domaćin 2.sjednice Strukovne grupe metaloprerađivačke industrije s područja županijskih gospodarskih komora Slav.Broda i Požege. Skupu su prisustvovali predstavnici Fakulteta strojarstva iz Slav.Broda.
– Županijska gospodarska komora Požege i Županijska gospodarska komora Slav.Broda udružile su se u strukovnu grupu metalaca u kojoj je 20-ak članova iz Broda a 4 članice su iz Požege: Magma, Color emajl i Plamen iz Požete i Ember iz Velike. Konstituirajuću sjednicu smo imali u Slav.Brodu i tad smo se dogovorili da ćemo se sastajati po firmama, gdje će se firma domaćin ujedno i predstaviti ostalima. Mišljenja smo da je to najbolji način da se upoznamo – kazao je Goran Šutalo, predsjednik Županijske gospodarske komore Požega. Sličnih strukovnih grupa, dodao je, na razini Hrvatske ima dosta u raznim djelatnostima, a među metalcima u našoj županiji nije bilo ‘grupiranja’ jer ih je malo. Zbog toga su se udružili s metaloprerađivačima iz susjedne županije.
– Odlučili smo se na udruživanje jer ćemo tako puno bolje moći djelovati na iznalaženju rješenja naših problema na nivou Hrvatske – zaključio je G.Šutalo.

Da novoosnovana Strukovna grupa može biti svima korisna mišljenja je i vlasnik Magme Zdenko Prskalo.
– Kolio god mislimo da se znamo međusobno, ipak ne znamo prave mogućnosti koje svaka tvrtka ima i zato je šteta da se ti kapaciteti, koji možda nekom trebaju a on ih nema, ne iskoriste. Moja tvrtka ima intenzivnu suradnju s tvrtkama iz Slav.Broda, riječ je o tri-četiri dobra partnera, s kojima imamo zajednički nastup na tržištu, i domaćem i stranim tržištima, ali nema razloga da to stane samo na tim tvrtkama nego treba proširiti suradnju na sve zainteresirane – rekao je Z.Prskalo. Suradnja je potrebna, dodao je, i zbog aktualnih problema metalaca.
– Ima dosta tvrtki među nama kojima se tržište jako ‘poljuljalo’ u zapadnoj Europi i mislim da možemo pomoć jedni drugima informacijama, poznanstvima, suradnjom kako bi se otvorila neka nova tržišta za koje mi možda i ne znamo da se mogu otvoriti – istakao je Z.Prskalo.
Na dnevnom redu skupa bilo je nekoliko točaka, među ostalim i Jačanje suradnje između znanosti i gospodarstva te Metaloprerađivačka industrija panonske Hrvatske i industrijska tranzicija regije.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano