Search
Close this search box.

OSNOVNA ŠKOLA FRA KAJE ADŽIĆA PLETERNICA Na 11. Smotri hrvatskog školskog filma osvojili drugu nagradu!

Film Helena osvojio drugu nagradu na 11. smotri hrvatskog školskog filma. Prošlog tjedna u Zagrebu je održana 11. Smotra hrvatskog školskog filma i 61. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva. Naš školski Kinoklub “Zlatna dolina”, čija voditeljica je Tajana Ćosić, sudjelovao je s dokumentarnim filmom o našoj bivšoj učenici Heleni Ćiško, vrlo jednostavnog naziva “Helena”.
Put Smotre i Revije krenule su voditeljica Tajana Ćosić i učenica 7.b razreda Anamaria Kuprešak. Tijekom svečanog zatvaranja Revije, proglašena su prva tri
najbolja mjesta u različitim filmskim kategorijama. Tako je naš Kinoklub s filmom “Helena” dobio drugu nagradu ocjenjivačkog suda djece u kategoriji dokumentarnog film, koji su u svojem opažanju rekli kako ih se film dojmio i da je Helena velika inspiracija za one koji taj film gledaju.

 

Voditeljica Tajana i učenica Anamaria, vratile su se s diplomom i nagradom u Pleternicu te se već pripremaju za snimanje novog filma, jer učenici itekako imaju ideja koje će rado prenijeti na veliko platno.

Izvor: Tajana Ćosić, voditeljica Kinokluba “Zlatna dolina”

Ovom tekstu dodajmo kako su na ovogodišnju Smotru bila prijavljena 223 filma osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Za program Smotre državno je povjerenstvo odabralo 26 osnovnoškolskih i 12 srednjoškolskih radova.

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici