Search
Close this search box.

OSNOVNA ŠKOLA FRA KAJE ADŽIĆA U PLETERNICI Uspješni rezultati na državnom prvenstvu u futsalu i mini nogometu

Početkom tjedna učenici Osnovne škole fra Kaje Adžića u Pleternici, zajedno su sa svojim trenerom Željkom Bunčićem, sudjelovali na završnici Državnog prvenstva Republike Hrvatske u futsalu i mini nogometu za učenike 5. i 6. razreda, koja se održala u Vinkovcima. U dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima igrao se futsal. Četiri ekipe dječaka borile su se za medalje. Naši učenici su pružili dobar otpor ekipi iz Metkovića, ali moramo čestitati protivnicima na zasluženoj pobjedi. Pobjedu u finalu protiv Metkovića odnose učenici iz Donje Stubice koji su i prikazali najbolju igru. Ekipa pleterničke škole završava bez borbe na četvrtom mjestu. Učenice su u futsalu također bile na četvrtom mjestu, a djevojčice iz Osnovne škole Zemunik pokazale su odličnu igru i individualnu kvalitetu te su osvojile  prvo mjesto. Osnovna škola Đure Deželića osvojila je srebro, a Cestica broncu.

Državne viceprvakinje u mini nogometu

Na stadionu nogometnog kluba Cibalia u Vinkovcima odigrale su se polufinalne i finalne utakmice u mini nogometu između učenica petih i šestih razreda. Naša ekipa u prvoj polufinalnoj utakmici sastala se s učenicama iz Osnovne škole Petra Kružića iz Klisa te su nakon čvrste igre u fazi obrane te efikasnosti u fazi napada pobijedile sa 4:0 te ostvarile velik uspjeh za pleterničku  školu i plasman u finale. U finalnoj utakmici sastaju se s učenicama iz Osnovne škole Prelog te u napetoj utakmici između izjednačenih ekipa naše protivnice prikazuju dobru igru s manje učinjenih individualnih pogrešaka te zasluženo pobjeđuju rezultatom 4:1.  Učenice iz Pleternice postaju viceprvakinje Hrvatske u prvom takvom održanom natjecanju u mini nogometu na Završnicama Državnih prvenstava u organizaciji HŠSS-a.

Svečani doček u školskom dvorištu u Pleternici

-Ostvarenim rezultatima na završnici Državnih prvenstava Republike Hrvatske u futsalu za dječake i djevojčice(4. mjesto) te u mini nogometu za djevojčice (2.mjesto) ostvarili smo zadane ciljeve, iako ostaje dojam da smo mogli i više, ali još bitnije od samih rezultata je razvoj sposobnosti, osobina i znanja naših dječaka i djevojčica te još jedno iskustvo koje su stekli igrajući i družeći se, što im je svakako motiv za daljnji nastavak bavljenja sportom – istaknuo je njihov trener prof. Željko Bunčić.

Kako su naše učenice u mini nogometu ostvarile uistinu velik uspjeh svojom igrom, ali i ostale naše ekipe koje su svojim trudom, treninzima i zalaganjem ostvarili plasman na završnicu Prvenstva, u školskom dvorištu u Pleternici svim našim natjecateljima priređen je doček. Pri povratku s natjecanja dočekao ih je ravnatelj škole Hrvoje Galić te ponosni i zadovoljni roditelji koji su im pripremili dostojanstven doček kakav i zaslužuju. Nakon toga su se svi zajedno družili u školskom dvorištu prepričavajući dojmove s natjecanja. Škola upućuje čestitke viceprvakinjama u mini nogometu, ekipama u futsalu i njihovom treneru na ovom velikom uspjehu.

Pripremio: I. T.

Foto: OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica

Vezano
Vezano