Search
Close this search box.

OSNOVNA ŠKOLA JULIJA KEMPFA Crveni Nosovi razveselili djecu s teškoćama

Crveni Nosovi klaunovidoktori posjetili su OŠ Julija Kempfa. Klaunovidoktori su umjetnici, posebno educirani za rad s bolesnom djecom, starijim i nemoćnim osobama te s djecom i mladima s teškoćama u razvoju. Misija Crvenih Nosova klaunovadoktora je uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha probuditi kod djece osjećaj radosti, sreće i optimizma.
Na veselje Kempfovaca, danas su u školi odigrali interaktivnu glazbenu predstavu Karavan Orkestar. Riječ je o interaktivnoj predstavi klaunovadoktora za djecu s teškoćama u razvoju. Predstava je bazirana na osjetilima, zvuku, dodiru i susretu te je vrlo nježna, suptilna i muzikalna, a provodi ju troje klaunovadoktora. Djeca su uključena u predstavu jer klaunovi pjevaju o njihovim imenima te zajedno s klaunovima stvaraju ritam ključićima. Uključivanje djece s teškoćama u razvoju u kulturna i umjetnička događanja od iznimne je važnosti. Njihove su reakcije snažne i iskrene te dotiču srca svih prisutnih.
Današnjim posjetom klaunovadoktora OŠ Julija Kempfa nastavlja se naša višegodišnja suradnja koja je od izrazite važnosti i donosi brojne benefite za učenike s teškoćama u razvoju. Ovakva događanja pridonose tome da djeca koja zajedno sa svojim roditeljima nose svakodnevni teret različitih vrsta teškoća otvaraju srca i misli radosnom pogledu na stvarnost, na život, na probleme. Smijeh je taj koji nas štiti od fizičkog i psihološkog stresa i zato smo neizmjerno sretni zbog svakog današnjeg trenutka koji su naši učenici proveli s umjetnicima iz Crvenih Nosova.
Želja nam je da zrake sunca i odjeci smijeha koje su klaunovidoktori donijeli u našu školu potraju što duže i zato se već sada veselimo nekom novom zajedničkom budućem druženju.

Izvor: OŠ Julija Kempfa

Vezano
Vezano