Search
Close this search box.

OSNOVNA ŠKOLA JULIJA KEMPFA Obilježen Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg Interneta  obilježava se svake godine, drugog dana u drugom tjednu veljače. Ove, 2022. godine, to je utorak 8. veljače. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg Interneta je „Zajedno za bolji Internet“. Dan sigurnijeg Interneta obilježen je i u našoj školi među učenicima nižih razreda s učiteljicom informatike Robertom Raguž.


Učenici prvog razreda zajedno su čitali e-slikovnicu “Sigurni s Neticom” gdje su upoznali lika Neticu i njene prijatelje. Saznali su kako oni provode vrijeme koristeći digitalnu tehnologiju te s kakvim se problemima suočavaju u digitalnom svijetu. Naučili su korisne informacije o pravilnom i sigurnom korištenju interneta. Crtali su razne emotikone koji prenose dobre poruke.
Učenici drugog razreda saznali su zbog čega je bitno svake godine obilježavati Dan sigurnijeg interneta. Oni su koristili program za obradu teksta MS Word u kojem su pisali sastavak pod nazivom Dan sigurnijeg interneta. Tekst su samostalno oblikovali koristeći se navedenim digitalnim alatom te primjenjivajući do sad stečeno znanje iz informatike.
Učenici četvrtog razreda razgovarali su i podijelili svoja osobna iskustva vezana uz provođenje vremena na internetu. Zajedno su pročitali edukativne materijale dostupne na web stranicama Centra za sigurniji Internet: https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/ . Svaki je učenik izradio poster na kojem je zapisao svoje savjete za sigurno korištenje interneta.

Izvor: OŠ Julija Kempfa

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi