Search
Close this search box.

OSUMNJIČENE TRI OSOBE Novac dobiven kaznenim djelom uložili u igre na sreću!

Novac dobiven kaznenim djelom uložili u igre na sreću

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana s područja Slavonskog Broda starosti 30, 38 i 46 godina koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Računalna prijevara“.

Naime, oni su se u ožujku 2022. putem društvene mreže javili 70-godišnjaku s područja Velike predstavljajući se kao njegov prijatelj te ga doveli u zabludu i zatražili da pošalje paysafecard bonove u iznosu od preko 250 eura što je on i učinio te naknadno shvatio da je prevaren.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su novčana sredstva pribavljena kaznenim djelom putem online plaćanja prebacivali na račun 30-godišnjaka otvoren u kladionici, odnosno uložili u igre na sreću, a ostvarene dobitke preusmjeravali na račun 38-godišnjaka. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđene dvije osobe

U četvrtak 1. veljače 2024. oko 20.55 sati u mjestu Vidovci na križanju ulica Stjepana Radića i Šokačke, 52-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom dolaskom do križanja nije zaustavio vozilo iako je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo te je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila kojim je upravljala 18-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene dvije ženske osobe starosti 17 i 18 godina koje su se nalazile kao putnice u vozilu kojim je upravljala 18-godišnjakinja, a protiv 52-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometna na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Sokolovoj ulici i na Trgu Svetog Trojstva.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano