Search
Close this search box.

OTVORENJE MUZEJA BEĆARCA U PLETERNICI 17.VELJAČE “Otvaramo vrata naše baštine”

Nakon izgradnje Trga bećarca i opremanja unutarnjeg dijela prostora pleternički Muzej bećarca 17. veljače ove godine otvara svoja vrata. Rezultat je to višegodišnjeg rada Gradske uprave Grada Pleternice na ovom važnom projektu, ne samo za kulturu nego i za sve ostale segmente koji čine jednu gradsku cjelinu.
– Ponosni smo, moram to istaknuti u ovom trenutku jer biti dijelom ovako veliko projekta koji je promijenio vizure našeg grada zasigurno zaslužuje da i djelatnici grada i stanovnici budu ponosni na to. Zahvaljujem svima koji su radili na oba europska projekta kojima je financiran trg i muzej, od bivše gradonačelnice, današnje županice Antonije Jozić pa do svih naših zaposlenika koji su provodili nabave, pratili aktivnosti projekta i realizirali iste – ističe Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Program po najavi je uistinu bogat, naravno onaj zabavni dio je posvećen tamburašima pa će tako TS Zlatna dolina krenuti već oko 13 sati svirati na Trgu bećarca, nakon čega slijedi otvorenje i obilazak Muzeja, a zatim i koncert Najboljih hrvatskih tamburaša.
– Otvorenje je zamišljeno na naš, slavonski način, kao što i sve radimo ovdje u Pleternici. Pozivam sve da nam se već od 13 sati pridruže na Trgu bećarca – navodi Šarić.
Iako Muzej pripada cijeloj Slavoniji, pleternička gradonačelnica ističe kako je on ipak u Pleternici, pa je tako nakon otvorenja i predviđen tjedan otvorenih vrata baš za stanovnike Pleternice.
– Svi naši stanovnici će imati priliku obići Muzej besplatno uz predočenje osobne iskaznice, jer u prvom redu nam je velika želja našim građanima prezentirati što imamo u našem Gradu – zaključuje.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano