Najčitanije

 • Fotogalerije

  OVE NEDJELJE NA PODRUČJU GRADA POŽEGE Izbori za članove Vijeća mjesnih odbora

  Ove nedjelje, 8.svibnja, na području grada Požege održat će se izbori za članove Vijeća mjesnih odbora. Odluku o raspisivanju izbora donijelo je Gradsko vijeće Grada Požege na svojoj 11. sjednici održano 24. ožujka 2022. godine.
  Članove vijeća biraju građani s područja mjesnog odbora koji imaju biračko pravo. Za člana vijeća može biti biran građanin koji ima biračko pravo i prebivalište na području mjesnog odbora čije se vijeće bira. Članovi vijeća biraju se na neposrednim izborima, tajnim glasovanjem, razmjernim izbornim sustavom. Članovi vijeća nemaju obvezujući mandat i nisu opozivi. Mandat članova vijeća traje četiri godine, a broj članova vijeća pojedinog mjesnog odbora utvrđen je Statutom Grada Požege i Odlukom o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege.

  Broj članova vijeća utvrđen je Statutom Grada Požege i to:
  – za mjesne odbore do 300 birača, bira se 5 članova vijeća

  – za mjesne odbore preko 300 birača, bira se 7 članova vijeća.
  Grad Požega podijeljen je u 36 mjesnih odbora, a ovog puta liste su predane u njih 35, svugdje osim u Gornjim Emovcima gdje niti jedna politička opcija ili nezavisna lista nije uspjela prikupiti potreban broj osoba(  u Gornjim Emovcima iznosi njih pet).

  Za većinu u Vijećima mjesnih odbora HDZ i SDP pokušat će se izboriti u mjesnim odborima Centar, Arslanovci, Babin vir, Garevica, Ciglana, Orljava, Tekija i Novi Mihaljevci a ovim strankama u Dervišagi će se pridružiti i Nezavisna lista Tomislava Hajpeka.
  Hrvatska demokratska zajednica je jedina stranka koja je listu predala u čak 23 mjesna odbora a to su  Praulje, Ratarnica, Vučjak, Alaginci, Bankovci, Donji Emovci, Golobrdci, Komušina, Krivaj, Kunovci, Marindvor, Mihaljevci, Nova Lipa, Novi Štinjak, Novo Selo, Seoci, Stara Lipa, Šeovci, Škrabutnik, Štitnjak, Turnić, Ugarci te Vidovci.

  U Crkvenim Vrhovcima kandidacijsku listu predao je samo SDP, u Ćosinim Lazama SDSS, a u Drškovcima Nezavisna lista na čelu s Matom Vidovićem. Domovinski pokret i Most, koji imaju vijećnike u Gradskom vijeću Požege, nisu istakle svoje liste za niti jedan mjesni odbor. Popis svih kandidata i lista možete pogledati na internetskoj stranici Grada Požege.

  Izbori će se provoditi u uobičajenom terminu od 7 do 19 sati.

  Tekst: V.Milković

   

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači